OFZE 2014 Gewoon Genieten

En dan is het alweer begin november en tijd voor het Oostelijk Flevoland Zeebodem Event 2014 altijd een relaxt event en lekker dicht bij huis. Ik kon dus eerst lekker uitslapen en vertrok om ongeveer kwart voor 9 naar Dronten waar dit event al voor de 7e keer wordt gehouden in de kantine van de Camping aan het Wisentbos. Vorig jaar toen ik aankwam was het nog relatief rustig maar vandaag waren er al heel wat meer vroege bezoekers. Na even in de rij te hebben gestaan kreeg ik van M&M Marion en Monique mijn envelop met inhoud en kon ik een plekje zoeken in de kantine.

Ik belandde bij de Fred en Annemiek (Zompies) aan tafel waarmee ik had afgesproken om op deze dag in Dronten te gaan fietsen maar eerst was het tijd voor koffie en wat gezellige Geoklets. Langzaam maar zeker stroomde de kantine lekker vol en werd het steeds gezelliger ook aan onze tafel hadden we flink uitbreiding gekregen van Greet en Geert (Kissieszoekers) en ook Herman en Eugenie waren aangeschoven. Voor we het wisten was het tien uur geweest en nam Alex van AMTS het woord om de officiële opening van het event voor vandaag te doen.

IMG_20141108_113532

Van Joost (Masterchef) kregen we het ochtendboekje met caches met daarin uiteraard ook een paar mysteries en dus gingen we eerst even aan de puzzel ook omdat het laatste team dat met ons mee ging fietsen wat vertraagd was. Jan en Ina (Bounce team) hadden even een ommetje gemaakt om in Dronten te komen maar nadat zij er waren konden we op pad op de fiets door Dronten en voor de ochtend hadden we gekozen voor het oostelijk en zuidelijk deel van het dorp. Maar voor we op de fiets sprongen logden we eerst ‘Bison Bonasus’ die bijna voor de deur van de eventlokatie ligt.

Dan toch echt op pad naar ‘Coleoptera’ die werd gevonden door Ina en via ‘Stans’ gingen we op bezoek bij ‘Karl Malone is Back’ en we waren blij dat hij thuis was want het is altijd gezellig bij Karl. Van hem kregen we ook een goede tip om de ‘Brui(j)ne Beren’ te kunnen schieten en mede daardoor was het eerste schot meteen raak. Met het OFZE het jaar rond #21 hadden we een mooi tussen punt richting het ‘Hollandse Tafereel’ waar we zo onder de indruk waren van het tafereel zelf dat we de stash zelf maar lastig vonden.

IMG_3554

In het Dronter Dorpsbos hadden we een ‘Bijzonder Uitzicht’ al vond ik wel dat er veel fantasie bij kwam kijken maar goed dat hoort er ook bij. (V)(D)oorzichtig klopte echter goed en beide waren aanwezig en aangezien een gewaarschuwd cacher voor twee telt leverde dit geen probleem op. Anders was het bij ‘2 voor de prijs van 1’ waar wij maar 1 vonden. Gelukkig was er iemand aanwezig maar deze bleek van een andere afdeling te zijn maar na telefonisch contact werd het toch helder en konden wij verder naar ‘Our Secret’ maar dat bleef voor ons helaas en geheim.

Bij ‘Pixel’ kregen we zelfs een ijsvogel te zien die voorbij vloog maar toen hij later op de railing bij de stuw ging zitten kon hij geschoten worden door Herman, uiteraard met zijn camera en dat is een mooi plaatje geworden. Na even goed ‘Kaartlezen’ kwamen we via de kortste route bij ‘Secrets of Data’ met niet veel verder op ‘Ranking the Stars’. Dit plekje was wel de minst aantrekkelijke van de ochtend rit maar goed dat weet je van tevoren niet. Als laatste op pad naar de lunch bezochten we ‘Verbonden Verbanden’.

IMG_3576

Om 2 uur waren we terug in de kantine voor de lunch waar diverse snacks en soepies werden  genuttigd en ondertussen namen we het middag boekje door om te kijken wat we daar van konden gaan doen. Zo rond half 3 sprongen we weer op de fietsen en gingen eerst even achterom bij de kantine voor de event cache. Dan naar de ‘Verborgen Speeltuin’ die toch niet zo heel verborgen bleek te zijn. Onderweg naar de verborgen speeltuin kwamen we vlak in de buurt van ‘Een Semy’tje’ en dat laten we niet liggen natuurlijk.

Dan naar een cache waar we vorig ook al eens waren zoeken en ook dit jaar bleef het bij zoeken naar ‘Marconi 3’ want hoe we ook zochten we vonden alleen maar stront en dus gingen we maar verder met een serie cache met een hoop ‘Jeugdsentiment’.  Bij het oplossen van de caches was het inderdaad puur sentiment en dat was ook heel leuk maar het jeugdsentiment bij de cachelokaties is mij ontgaan. Wel waren we bij een paar niet zo handig bezig door net aan de verkeerde kant de stash te benaderen. Tijdens dit rondje ook de caches ‘Dronten 2, 3, en 4’ ook nog gezocht en gevonden. De laatste cache van het middag rondje was ‘Spoorzicht’ en daarna fietsten we weer gezellig naar de Wisent.

IMG_3622

Bijna vergeten dat we ook nog een nieuwe cache hebben gedaan aan het einde van de dag en wel ‘Kruip er eens in’ en het lot wees Geert in om erin te kruipen wat wat makkelijker ging dan eruit. We kwamen mooi voor 5 weer in de kantine aan om de verloting bij te wonen maar helaas was er voor mij geen prijs bij. Dit hoefde ook niet want ik had de hoofdprijs al met een prachtige da in en om Dronten met goed gezelschap dankzij een prima organisatie van AMTS, Masterchef en Kelientje. Om de dag in 2 woorden samen te vatten was het:

GEWOON GENIETEN !!!

One Response to "OFZE 2014 Gewoon Genieten"

  1. Dag Johan,

    Je slaat de spijker op zijn kop, het was Gewoon Genieten! Wij hebben ook een geweldige dag gehad op het OFZE. Met veel plezier je blog gelezen, geeft goed de sfeer weer. Dit zijn de leukere events om bij aanwezig te zijn :D.

    Groeten,
    Sjoukje en Rob.

Leave a Comment