Aan de Slag voor de Vlinders op de Kraanvensche Heide

Voor de grap zei ik vorige week tegen Jacqueline van Buul dat ik zou emigreren naar Noord-Brabant en dat zou nog niet eens zo’n gek idee zijn omdat ik nu alweer in het Brabantsche ben. Vandaag voor een CiTo van de Vlinderstichting in samenwerking met Natuurmonumenten. Voor dit event moest ik al vroeg vertrekken om op tijd aanwezig te kunnen zijn en om 10 over 6 vertrok ik al van huis. Maar de eerste tegenslag kwam al in de polder waar een dichte mist hing en ik dus mijn snelheid moest aanpassen en dus wat vertraging opliep. Dit was nog niet zo’n drama maar wel de afsluiting van de Merwedebrug waardoor ze mij via Dordrecht weer richting Breda stuurden. Dit leverden veel extra kilometers op en een flinke vertraging zeker toen er in de omleiding nog een omleiding zat.

IMG_0072

Uiteindelijk kwam ik dan om kwart 0ver 10 aan op de event lokatie na ruim 4 uren rijden terwijl het in 2,5 te doen is. Ik had toch vanAnaarBeter.nl moeten gaan dan had ik een andere route genomen, maar van achteraf kun je een paard in de kont kijken. Gelukkig waren Ties en Gerdien van de Vlinderstichting nog aanwezig en waren al bezig de lunch voor te bereiden en zo kon ik mooi even met hen kennis maken en kreeg nog een lekker bakkie koffie ook voor in het terrein in ging. Voor dit CiTo waren drie gropen gemaakt om op even zoveel plekken aan de slag te gaan.

IMG_0077

Ik ging zelf eerst naar de groep die ik was tegengekomen toen zij onderweg waren naar hun werkplek en dus wist waar zij ongeveer bezig waren. Hier eerst even de nodige foto’s gemaakt van de werkzaamheden om ook vast te leggen wat er allemaal gebeurt. Hierna even flink geholpen met het verwijderen van de Prunissen die inmiddels omgezaagd waren en in een lange ril langs het pad werden opgestapeld zodat er weer andere dieren ook gebruik van kunnen maken. Dan door naar de 2e groep die ik al had gehoord toen ik op een afstandje langs liep en dus ook nu op de werkgeluiden naar hen toe liep.

IMG_0084

Hier was het inmiddels tijd voor koffie die net was gebracht door Ties en Gerdien en dus profiteerde ik meteen maar weer even mee om ook nog een bakkie te doen. Uiteraard ook wat plaatjes gemaakt van het koffiedrinken en van de lokatie waar al het nodige gedaan was. Op deze plek zat wat meer ruimte tussen de te verwijderen bomen en dus was dat wat makkelijker lopen maar het terrein was wel wat hobbelig en dus was het goed uitkijken niet in een gat te stappen. Vervolgens een ronde over de heide en door het bos gemaakt op zoek naar de 3e groep maar deze kon ik niet vinden dus kon daar helaas geen foto’s maken en een handje helpen en kwam weer uit bij de groep waar ik ook als eerste bezig was en heb hier nog even geholpen.

IMG_0105

Inmiddels was de tijd omgevlogen en was het al bijna half 1 en ik wilde nog even kijken wat er nog meer was gedaan bij de 2e groep en die waren ook een flink stuk opgeschoten en dus kon iedereen met een tevreden gevoel richting de lunch die stond te wachten. Want na het vele werk heb je natuurlijk wel trek gekregen en de broodjes gingen er dan ook in als koek. Vervolgens werd er nog heel wat na gegeokletst waarna iedereen weer zijn eigen weg ging maar nog wel als dank voor de hulp een mooi Vlinderstichting GeoCoin meekreeg. Het was van alle kanten goed bevallen en de boswachter van Natuurmonumenten hoopt ons volgend jaar weer te mogen begroeten.

IMG_0112

Zelf bleef ik nog even in de buurt voor een mooie wandeling over de (Hel van Loon)  al moet ik erbij zeggen dat het helemaal geen hel is maar in 1 woord prachtig. Een mooie route met goede opdrachten en alles is goed te vinden als je weet wat je zoekt. Het was wel opmerkelijk druk maar echt last had ik daar dan ook niet van. Dit is echt een mooie cache en bij een volgend bezoek ga ik zeker voor ‘De Hel van Loon II’ dit zijn de caches waarvoor ik het spelletje doe. Inmiddels was het al na vieren en dus niet veel tijd meer over voor wat ik allemaal wilde dus heb ik als eerste de tradi’s laten liggen en ben verder gegaan met ‘Hertjes Kijken 6 en 7’ wat leuke korte multi’s zijn die redelijk vlot te doen zijn.

IMG_0128

En omdat ik nu toch in de buurt was kon ik na 3 jaar toch eindelijk de bonus van de ‘Maria Route’ gaan loggen die op een mooi toepasselijk plekje ligt verborgen. En omdat ik nu ook vlakbij het startpunt van ‘De Brand’ was toch maar besloten om deze wandeling te gaan doen ook omdat het heerlijk weer was en dus het terrein wel eens goed gezind kan zijn. Nou dat laatste viel nogal tegen want het terrein bleek behoorlijk zwaar door de regen van de afgelopen tijd en ook was men er met zwaar materieel doorheen gereden waardoor er op sommige paden diepe sporen lagen. Maar goed daar kon ik wel omheen komen en ik ben niet van suiker. De route bleek er echt 1 met de handtekening van ‘Purk’ te zijn en ik heb er dan ook van genoten. Hier was het erg rustig en ben geen mens tegen gekomen tijdens de wandeling.

IMG_0132

Nu was het inmiddels wel tijd om richting huis te rijden en dat deed ik via Vught waar ik nog een paar opgeloste mysteries wilde gaan zoeken en dat waren.  Zoekpuzzel, Barcode, ‘Pennipotenti’ waar ik nog goed hulp kreeg van de CO en als laatste ‘Er op uit’ en dat had ik vandaag dan ook lekker gedaan. Er zijn hier nog genoeg leuke caches die ik wel wil doen dus ik kom vast weer eens langs.

No comments yet.

Leave a Comment