Grenslandevent 2014

Dit weekend een lang weekend weg in het Brabantse land voor de Grensland events.

IMG_20140922_123722

Dag 1: Vrijdag 19 september 2014

Het begon voor mij al vrijdag ochtend vroeg om zo wat leuke caches tussen Valkenswaard en Waalre. De eerste cache was meteen de langste van de dag want dan weet je tenminste hoeveel tijd je nog over hebt voor andere caches. Ik begon met ‘Oefenen voor handel 1 Wandelpark Mie Pils’ en dit bleek een prachtige wandeling te zijn door een mooi gebied rondom de Eindhovense Golfclub In het begin was het nogal wat nat en dus werd ik ook behoorlijk nat maar tegen het einde van de wandeling was dat al weer gedroogd. Alles kon goed gevonden worden alleen bij de cache moest ik even goed zoeken want dat was de enige plek waar ik nogal wat afwijking had. Daarna ging ik via ‘Gemiddeld’ en ‘Vogelrock’ naar ‘Beeldig Waalre 1’ waar ik al een leuk beeld kreeg wat er in Waalre te zien is. Ook ‘Waalre-West’ werd aangedaan en dat bleek een leuk ABCtje. Nu was het tijd voor een rondje ‘Hardlopen in Waalre – de Warming Up’ Deze werd goed gevonden maar toch was ik niet warm genoeg omdat ‘Little Curacao message in a bottle’ en ‘Beleef de Natuur rondom de Vlindertuin’ maar hier strandde ik al op het eerste WP maar heb nog wel de vlindertuin bezocht wat meer dan de moeite waard bleek te zijn. Ik besloot om maar verder te gaan met ‘Hardlopen in Waalre – De villawijk’ en om even bij te komen van het harde lopen het vervolg van ‘Beeldig Waalre II’ en als kers op de taart ook ‘Beeldig Waalre Final’ Via het ‘Kosterhof’ fietste ik naar het begin van de serie ‘De Tongelreep in Aalst’ die bestaat uit 3 caches en een bonuscache die mooi langs de Tongelreep liggen en een mooi ritje oplevert. Ondertussen werd ook nog ‘SiSam’ gevonden.  Op de weg terug naar de cachemobiel nog wel even de bonus van ‘Hardlopen in Waalre’ gezocht en bij de auto bleek ik nog wat tijd over te hebben voor ‘Het Oude Wandelpark’ waar ik nog even de benen heb gestrekt voor ik naar mijn tijdelijke verblijf ‘De Brugsche Heide’ vertrok.

IMG_20140919_113944

Na ingeïnstalleerde zijn vertrok in naar Valkenswaard om wat Munzees te scannen en nog een tradi te zoeken waar ik het juiste ‘Sleuteltje’ voor bij mij had. Daarna richting de SBB camping Het Leenderbos voor het 1e event van dit weekend de ‘Surpriseparty’ maar die begon pas om een uur of acht dus ik had nog even tijd om te socialiseren met ‘Team1920’ welke bestaat uit Dympha, Banditgirl, Recreanten, Kissieszoekers, Bounce Team, Zompies en Herman en Eugenie. Onder die naam Team1920 hebben we dit weekend ook de caches gelogd die we samen hebben gedaan om ruimte te besparen op de logrollen en ons zelf wat schrijfwerk te besparen.

IMG_20140919_115243

 

Zo rond 8 uur nam Jacqueline van de Brabantse meisjes om het Surprise spel uit te leggen. Hier bleken we heen en weer te moeten maar we begonnen vol goede moed en omdat het lekker weer was gingen we dan ook als een speer. Het bleek ook letterlijk heen en weer te zijn en diverse paden zagen we meerdere malen en dat was toch wel wat jammer maar goed het plezier onderling was er niet minder om. Na de 4e keer mocht Geert een grote Satéprikker in ontvangst te nemen om op de camping een ballon kapot te prikken en hier bleek de logrol in te zitten.

IMG_20140919_202058

Na dit spel waren we wel toe aan een natje en een droogje en daar was Annie weer in beeld die eerst al had gezorgd voor heerlijk Duits gebak die ze in de morgen bij de bakker had gehaald. Nu kwamen de Duitse schnapps op tafel en de romertje gingen vol en rond en dat lieten we ons allemaal goed smaken.  In de kleine uurtjes na middernacht ging ik terug naar mijn tijdelijke verblijf maar daar was het feest nog niet voorbij want nog even met Dympha en Petra een afzakkertje genomen want het bleek dat we een caravan op hetzelfde veldje hadden en dus waren we dit weekeinde buren. In de nog vroegere uurtjes toch maar gaan slapen want er staat voor morgen een drukke dag op het programma.

Dag 2: Zaterdag 20 september 2014

Deze dag begon met een bezoekje aan de supermarkt voor de nodige boodschapjes voor het weekeinde. Bij terug komst op het park even koffie zetten en toen riepen de buurvrouwen al dat het ontbijt klaar stond en lekker met z’n drieën buiten gegeten van lekkere warme broodjes. Even na half tien sprong ik op de fiets richting Budel  voor het 2e event van dit weekeinde het Grenslandevent. Na de inschrijving mijn boekje met nieuwe caches meegenomen naar de tafel waar al een groot gedeelte van Team1920 was en volop aan het puzzelen gegaan want er waren nogal wat mystery caches op te lossen.

IMG_20140920_100047

Dit ging allemaal wel lekker maar om 11 uur besloten we toch maar op pad te gaan en de eerste cache was een opgeloste puzzel en daar kwamen we net te laat voor het goud dus werden wij de losers maar dat deerde niet want de oplossing klopte in ieder geval. Nu gingen we via een ‘Lastpost’ en een ‘Happy Birthday’ naar de serie ‘Di Nano a Nano’ en die bleken nog heel wat voeten in de aarde te hebben. De 1e bleek nog redelijk eenvoudig te vinden te zijn maar de 2e was al een stuk lastiger maar werd wel gevonden.  Onderweg kwamen we nog langs ‘From Russia with love in Cranendonck’ voor we naar de lastigste Nano gingen en daar hadden we toch echt even de spoilerfoto voor nodig maar toen werd het kleinood wel gevonden al bleek het toen ook nog lastig. Wat nog overbleef was de bonus van di Nano en die bleek gelukkig precies voor onze neuzen te hangen.

IMG_20140920_162537

Weer terug op de ‘Wielerbaan’ kregen we de nieuwe lichting caches die meer in de buurt van de camping lagen. Maar eerst moest er gegeten worden en dat lieten we ons goed smaken. Omdat ik de andere kant op moest ging ik in de middag alleen op pad en besloot eerst de tradi’s in Budel zelf te gaan zoeken. Eerst was ‘Met stip op de kaart’ en vervolgens ‘Cheff’s cache’ Hierna ging ik naar de lastige ‘Jaargetijden’ maar deze kon ik niet vinden omdat ik ook werd gestoord door  vliegbeesten dus maar door naar ‘DJ FvM’s First Cache’ en hier trof ik ook de CO die mij nog een hint voor de ‘Jaargetijden’ gaf en nu had ik hem in een minuut gevonden en kon ik door naar ‘Een 10 voor oma’s tuin’.  Nu werd het tijd voor de ‘Partybox’ die wel werd gevonden maar wat met de opdracht te doen bleef een raadsel voor mij en dus ging ik maar verder naar ‘Ballonnkes’ en dit bleek de leukste cache te zijn die ik dit weekeinde heb gedaan. Echt prachtig uitgevoerd en het werkte allemaal perfect. Gewoon doen deze cache. Inmiddels was het tijd om richting caravan te gaan maar wel via een paar caches. Aan de grens lag ‘Paal aan de Katteput’ en de volgende was de ‘Bruiloft’ van het event welke op een prachtige lokatie ligt en ik ook nog eens als 2e kon loggen. Ook mooi gemaakt trouwens. Als laatste op de route kwam ik ‘De zak van Sinterklaas’ tegen die hij had laten slingeren.

IMG_20140920_180709 IMG_20140920_181920 IMG_20140920_191701

Eerst maar eens lekker douchen bij aankomst ik de caravan want het was een prachtige warme dag en aangezien ik nogal gezweet had stonk ik een uur in de wind. Eenmaal weer fris weer richting de Natuurcamping van SBB voor de ‘Afterparty’. Dit hield in lekker BBQen met zijn allen. Gelukkig voor ons had Herman die van Eugenie zijn mooie grote hangende BBQ meegenomen en dus kon er lekker veel vlees op. Al was het wel even een klus om de kolen op temperatuur te krijgen maar eenmaal op niveau ging het prima. En zo werd het weer een heerlijke avond vol met goed eten, drinken en gezellige mensen.

Dag 3: Zondag 21 september 2014

Een dag die regenachtig begon en ik dus maar besloot om uit te slapen en dus wat later te beginnen. Zo rond kwart voor tien weer richting de SBB Camping voor het 4e event het ‘Fruhshoppen’ wat nog tot 11 uur duurde. Dus lieten we ons de broodjes en de koffie goed smaken. Ook werd even gezamenlijk de Surprisecache gezocht want die moesten we nog wel loggen en het was Banditgirl die hem vond en die had em ook opgelost. Hierna gingen we met een groepje richting een Multi nabij Leende maar kwamen eerst nog een zak ‘Piepers’ tegen en ‘Het Schaverspad’ en de ‘Heezer Hertgang 2’ voor we begonnen met de Multi het ‘Heezerven’ dit bleek een prachtige wandeling te zijn waaraan we veel plezier beleefden en halverwege even een stop moesten maken vanwege een overtrekkende bui. Gelukkig duurde dit maar een 10 minuutjes en konden we onze mooie tocht weer snel hervatten. Enig minpuntje tijdens de tocht was dat Jan van Bounce team een tak in zijn oog kreeg en er een paar bloedvaten scheurden waardoor hij een bloed doorlopen oog kreeg. De mooie kist werd snel gevonden en konden we weer terug naar het event terrein maar weer niet zonder een paar caches te bezoeken en dat waren nu “Heezer Hertgang 1’ en het leuke ‘Sint Jobsklokje’.

IMG_20140921_121408

Het was inmiddels 1 uur geweest en dus deden we even een snel broodje en gingen toen op CiTo ‘Het feestje van de Boswachter’. Hier mochten we een corridor maken in het bos en dus mochten alle dennen binnen 5mtr van het pad verwijderd worden en dat was nog een hele klus. Dit lukte dan ook niet helemaal maar wel konden we een flink aantal dennen te pakken nemen. De uitheemse bomen mochten ook verwijderd worden en dus maakten we ook nog een rondje door het bos zelf om ook nog wat anders te doen. Na een tijdje flink zweten vonden we het wel goed en maakten we nog een babbel met de Boswachter en de organisatie en gingen we weer richting camping waar de meesten de spullen gingen opruimen om huiswaarts te keren.

IMG_20140921_140750

Zelf ging ik nog samen met de Zompies een rondje maken in Het Leenderbos en ons eerste doel was ‘De Lieghut’ waar de hint een grote leugen is. Dan naar de ‘Tongelreep’ en via ‘Makkelijk’ naar ‘Helemaal niet moeilijk’. Hier moesten we wel even goed zoeken maar deden dat eerst op de verkeerde plek toen het hersteld was was hij snel gevonden. Een bezoekje aan de ‘Hofnar Sigarenfabriek’ werd ook gemaakt omdat deze in de ochtend nog gesloten was. Na deze cache nam ik afscheid van Fred en Annemiek om zelf nog een rondje in de buurt van de Brugsche Heide te doen.

IMG_20140921_161546

Mijn eerste cache van dit rondje werd ‘De Venbergse Molen’ gevolgd door de “Venbergse Watermolen’ wat echt een mooi plekje is. Aan de andere kant van de Rijksweg ging ik een ‘Boerenijsje’ halen welke ik mij lekker liet smaken. De volgende was de ‘N69’ waren ik mij nog in flinke bochten moest wringen om hem te pakken te krijgen. Gelukkig was ‘Erwtje 182 Het Laatkomertje’ eenvoudiger te vinden. Ook de ‘Malpiebossen’ waren eenvoudig te vinden en de ‘Oorlogsbegraafplaats Valkenswaard’ was mooi om te zien. Als laatste cache van deze mooie dag deed ik de Borkel Beesten Bende waar ik wel plezier aan beleefd heb maar toch wel even goed moest nadenken her en der. Zeker aan het einde bleek dat mijn dieren kennis niet top is maar uiteindelijk er toch uitgekomen.

Dag 4: Maandag 22 september 2014

Vanochtend lekker vroeg uitgechecked en om 8 uur op de fiets gesprongen voor een cache rondje in ‘Daggerland’. Dit noemt men hier zo omdat in de regio Hamont-Achel een heleboel caches van Dagger38 liggen en aangezien ik er ook verschillende had opgelost kon ik er een mooi rondje van maken maar wel aangevuld met diverse anderen. De eerste cache van de dag lag vlak na de grens en behoorde bij “De Ster van Hamont-Achel Capella’. Hierna ging ik meteen van de gebaande paden af en zocht ik mijn weg over kleinere zandwegen en of graspaden en daar hoorde ik een ‘Raar Betoogje’ over ‘et BosWandelPad’ maar er bleek niets vreemds aan de hand te zijn. Dan mijn weg zoeken naar ‘Grenspaal 181’ om daarna over ‘Achel 1 Nare Talen’ na te denken.  Inmiddels had ik wel trek gekregen en kreeg ‘Borden Salade’ voorgeschoteld.

IMG_20140921_170410

Zo kon ik met een gevulde maag naar de ‘Memorial Rock’ na de steen weer terug gelegd te hebben ging ik via ‘The Franchise 1’ en ‘Het Polp Mystery’ naar de EC ‘Hageven – Plateaux’ en dat was al weer een tijdje geleden dat ik een EC had gedaan maar moet me nog even buigen over de vragen. Dan naar de ‘Grenspaal 184’ die nogal gewild blijkt te zijn onder de verzamelaars. Zelf zou ik dan gaan voor de schatten die verborgen liggen in de ‘Tombe du Prince de Liège’.Hierna ging ik via de ‘Vlasroot’ naar de ‘Zwaluwtoren’ en had geen idee wat ik mij daarbij moest voorstellen maar op het eindpunt bleek het heel logisch te zijn. De volgende was het ‘Mustang Monument’ wat natuurlijk een mooi stukje oorlogsgeschiedenis is. Op het ‘Hei-Veld’ moest ik even goed kijken maar uiteindelijk viel mijn oog op wat verdachts. ‘De Rare Vogels’ bleken niet zo raar te zijn. Via de ‘Boelehoef’’Juu Max’’ ‘Constellations’ ging ik naar ‘Blanco’ maar de logrol was niet Blanco.

IMG_20140922_095044

Het bezoek aan de ‘O.L. Vrouw van de Witteberg’ bleek tot hoog in de hemel te reiken. ‘Achel II 2357’ bleek een prikkelige ervaring te zijn maar werd wel gevonden. Voor ‘Meiklejohn & Redwood’ moest ik toch even goed zoeken en zat er een paar meter naast. ‘Wie-O-Wie’ had die nu opgelost en via ‘Sirius’ naar de mooist uitgevoerde Multi van deze dag de “RV 2.14 Hamont-Achel’ die prachtig in elkaar zit en ik sneller opgelost had dan verwacht.Inmiddels was ik alweer op weg richting cachemobiel en had nog 2 caches te vinden in België ‘C-NoiZe’ en ‘Achener’. In Nederland werden de ‘Boomkabouters’ opgezocht die een prachtig mooi verblijf hebben in de bossen. En wel in de ‘Opperbossen’ waar ook nog een andere cache is gelegd. Met het ‘Bels Lijntje’ naar het ‘Schroefje’ maar deze laatste cache van de dag werd helaas een DNF maar des ondanks heb ik toch een prachtige ronde gemaakt door het Belgische-Nederlandse grensgebied.

Iedereen die aan dit weekend heeft mee gedaan op welke manier dan ook hartelijk bedankt het was onvergetelijk.

2 Responses to "Grenslandevent 2014"

  1. Jouw reactie

  2. Leuk om uw verhaal zo te lezen! En dat de caches zo gewaardeerd worden.
    Wij hebben ook heel erg genoten.

    Bedankt voor uw uitgebreide log!

    Groetjes en nog veel cacheplezier!

Leave a Comment