CiTo Horstenerbos en Texel

Voor dit weekeinde staat er een heus CiTo weekend op het programma met op zaterdag een CiTo in het Horstenerbos bij Musselkanaal en op zondag Aan de slag voor de Vlinders op Texel nabij de Cocksdorp. Beide events vinden in de middaguren plaats dus in de ochtend nog mooi tijd om even wat anders te doen. Dus op zaterdag eerst een rondje over de markt en dan op pad naar Rolde waar ik een hopelijk mooie Myterieuze Multi had uitgezocht om te gaan lopen. Ik was hier zo rond half 11 en het was lekker druk op de P vanwege het pupillen voetbal bij de Rolder Boys.

IMG_20140830_104853

Hier begon mijn ‘Historische Rondje Rolde’ die afwisselend door het dorp en door het bos er net buiten heen ging en zo kreeg ik een mooie route voorgeschoteld. Alles was duidelijk en ik liet niet tegen problemen aan dus ik kon lekker door lopen. Een aantal mooie punten gezien al was de blik op de Jacobus kerk toch wel het mooist. Op het laatste WP moest ik toch even goed kijken want ik zal het kaartje niet meteen maar goed als je een klein rondje maakt zit hij toch op een logische plek. Dus op naar de stash die zonder problemen kon worden gevonden. Weer onderweg naar de cahcemobiel kwam er even een fikse bui over maar gelukkig had ik mijn plu meegenomen omdat ik het al niet vertrouwde. Zo kwam ik lekker droog weer bij de P en had bijn 7 km op mijn GPSr staan dus dat klopte mooi.

IMG_20140830_110747

Nog even een broodje eten en dan richting het Horstenerbos bij Musselkanaal voor het Cito. Hier kwam ik kort voor enen aan en dat was mooi op tijd voor de werkintroductie van Henk. Ik stond als reserve maar mocht toch komen en dat was wel fijn voor een CiTo verslaafde. We werden keurig in groepjes en duo’s verdeeld en kregen zo allemaal een taak in het Horstenerbos te doen. Ik ging samen met Furcas naar het westelijke kant van de weg en moesten daar de paden vrij maken van overhangende takken en eventuele opslag die vlak langs het pad was gaan groeien. Het eerste stuk was nog mooi kaal maar na de bocht konden we wat doen al was dat vooral wat struikgewas langs het pad wat we snoeiden. Aan de verste kant vonden we een oud pad wat wel al dicht begon te groeien en hier hebben we wat kleine bomen en takken die over het pad hingen verwijderd zodat het weer goed toegankelijk is voor iedereen.

IMG_20140830_111127 IMG_20140830_111410

We waren hier nu klaar en gingen naar de andere kant van de weg en ook daar waren al een paar groepjes klaar met hun job en dus keken we of er nog wat was maar alles zag er netjes verzorgd uit en dus liepen we terug naar het verzamelpunt waar even later ook Henk kwam met de koffie en thee met voor de liefhebber 1 of andere koek. Tijdens het bakkie kwam er even een flinke hoeveelheid water naar beneden maar gelukkig hadden de meesten een paraplu bij zich zodat we keurig droog bleven en lekker buiten de koffie op konden drinken. Na nog wat cachepraat was ook het event afgelopen en keerde ik weer huiswaarts want er moest ook daar nog wat gebeuren. Hgomsk bedankt voor het event en tot Snerts.

IMG_20140830_113343

Op weg naar huis kwam ik weer eens langs Borger en daar moest  “De Moordenaarshut’ nog gevonden worden. Vorig jaar had ik de serie gedaan maar kwam zo’n 200 mtr van de eigenlijke plek van de hut uit en kon daar dus niets vinden. Na wat controle had ik de juiste coördinaten en nu was het dan ook geen probleem om de hut te vinden en het beste was dat de moordenaar ook nog eens aanwezig was en meteen in de boeien kon worden geslagen. Zo is er weer een zaak opgelost en zit de dader achter slot en grendel.

IMG_20140830_151344

Voor de zondag moest ik helaas afzeggen voor het CiTo op Texel omdat ik ‘s ochtends bij het opstaan mijn rug verdraaide en amper kon bukken. Het begint nu weer wat bij te trekken maar de reistijd naar Texel is te groot om alsnog af te reizen. Dus rest mij niets anders dan thuis te blijven en een volgende keer mij weer beschikbaar te stellen voor de vlinderstichting.

Verslag van het event op Texel.

No comments yet.

Leave a Comment