DCG BBQ 2014

Vandaag voor het eerst sinds tijden weer alleen op pad maar wel als doel om gezamenlijk een event te bezoeken. Maar eerst even alleen op stap en dan voornamelijk wat opgeloste mysteries te zoeken en tussendoor een paar leuke multi’s doen en wat tradi’s oppikken. Mijn eerste bestemming was ‘Oons Pad’ en dat bracht mij op een prachtig mooi plekje ergens midden in het landschap en het was even zoeken van waar het beste te lopen. Maar ik vond een mooi plekje al was het gras wel wat nat en hoog. Hier ‘Nabij in het Raalterwold’ was een prachtige wandeling uitgezet in een mooi stuk bos waar wel een uitdunning aan de gang was van bomen en die bleken niet allemaal even gelukkig gevallen te zijn. Dit was vooral merkbaar bij de stash waar een boom rakelings langs de stash was gevallen en ik hem nog net kon bereiken om mijn naam in het boekje te zetten. Ik weet niet wat er allemaal nog meer gaat gebeuren maar het kan de wandeling wel eens gaan beïnvloeden.

IMG_20140823_101721 IMG_20140823_104433

Vervolgens een serie mysteries die goed benaderbaar waren met de auto waardoor ik steeds maar een klein stukje hoefde te lopen want zo nu en dan kwam het even met bakken uit de lucht. En dan bedoel ik regen en geen zonnestralen al was de dag wel heerlijk begonnen. Dit waren ‘Studiegenoten II’, ‘1000 Trackables’ en ‘Studiegenoten’. Hierna ging ik naar een mooie cluster caches waar ik een mooie wandeling langs wilde gaan maken en gelukkig voor mij klaarde het op en brak ook de zon weer door en zo kon ik deze cluster in een heerlijk zonnetje gaan lopen. Ik begon met ‘Verpleegkundige weetjes’ maar op WP1 kon ik al niets vinden en gooide even een hulplijn uit die mij exact wist te vertellen waar ik moest zoeken maar helaas lag daar niets meer en dus vrees ik dat dit WP weg is. Dus dan maar verder naar de tradi ‘DCG’ om toch wat te vinden en vol goed moed verder te kunnen gaan. Dan naar de ’10-tal Challenge’ die trouwens behoorlijk in de bush ligt maar groot genoeg is om te spotten. Dan door lopen naar de ‘Winterkenmerken’ waar ik al een paar keer eerder in de buurt was geweest tijdens een CiTo maar toen niet wilde gaan loggen omdat je dan zoveel meelifters krijgt. Een stukje verder nog 1 van de ‘9 Monniken’ gezien en dus die ook maar een handtekening gegeven. Nu kon ik weer richting auto maar kreeg onderweg nog een SMS met de lokatie van WP2 voor ‘Verpleegkundige weetjes’ en dus liep ik daar eerst maar even heen. De coördinaten waren niet exact maar goed genoeg om de aanwijzing te vinden. De helft kon ik zelf wel bedenken maar voor de kleinigheid had ik even een hulplijntje nodig. Maar hierna was het appeltje eitje en was ook de stash snel gevonden en had ik een mooi clustertje succesvol  afgerond.

IMG_20140823_121347 IMG_20140823_123717

Ik had nog wat tijd over en besloot om deze tijd te gaan besteden aan ‘RTFM’ en WP1 was zo gevonden en ging op op pad naar WP2 via een omweggetje want ik wilde ’12’ ook wel even vinden. Na een nog wat langer rondje zag ik dat hier zelfs nog wat heide stond maar ik moest naar WP2 om Manuel te zoeken en die waren er genoeg. Deze meegenomen naar de auto en van A tot Z doorgelezen maar ik kon er niets in vinden wat ik zocht. Dus dan toch een hulplijntje uitgooien voor advies. Wat blijkt moet ik ook de achterkant van het geplastificeerde blaadje lezen. Nu werd het duidelijk en wist ik wat te zoeken en na de Manuels nog eens goed doorbladeren waren alle getallen toch gevonden en kon ik richting stash. Ondertussen regende het weer een beetje maar dat hield met een paar spatten wel op. Op mijn berekende punt kon ik niets vinden dus toch nog maar een belletje en na een kleine hint bleek dat ik 1 getal verkeerd had en dat scheelde een stukje. Hier aangekomen moest ik nog wel even goed zoeken maar zag toch kans de stash te vinden en kon ik weer heel wat wijzer terug naar de cachemobiel en ging ik nog via de ‘Top 2000 versie 2009’ naar de BBQ.

IMG_20140823_180906

Om kwart voor 5 was ik op het kampeerterrein en meldde ik mij eerst even aan bij de Heilige Lebinus voor ik naar mijn BBQ ging waar ik een plekje op had gereserveerd voor mijn stukje vlees. Dank Greet en Geert. Hier zaten we heerlijk in de zon al waren er her en der om ons heen wel wat buien maar het bleef lekker weer en we konden heerlijk de BBQ’s ontsteken om het vlees te bereiden en alle andere lekkernijen die op mijn bordje belanden. Het was weer super gezellig en dus vloog de tijd weer veel te snel voorbij. Om half negen begon het avondspel de ‘Koehandel’ waaraan ik dit jaar niet mee deed maar het van een afstandje bekeek. Dit omdat ik van de dames nog niet weg mocht en hem nog een tijdje gezelschap heb gehouden en ondertussen genoten van de gekken die voorbij renden bos in en ook weer uit. Zo rond een uur of tien vond ik het wel goed en ging ik naar huis ondanks dat het nog best gezellig was. Onderweg naar de auto nog even wat warmte van het kampvuur gepikt en zo kon ik warm de auto in naar huis.

IMG_20140823_220244

Volgend jaar ben ik weer van de partij. Iedereen bedankt voor de gezelligheid.

No comments yet.

Leave a Comment