Het Goudgele Strand van … Ameland

Ja zo klinkt een liedje uit de jaren 50 van Johnny en Rijk. En zo gingen ook wij op de Oerd naar Ameland al zingend in de vroege ochtend, en stapten Jan (De Trije Susters) en ik de veerdam op om al fietsend over het mooie Ameland te fietsen. Het weer beloofde goed te blijven maar die verwachting kwam niet helemaal uit maar de paar buitjes die we hebben gehad konden ons niet echt deren want vanwege de lekkere temperatuur waren we zo weer droog. De eerste cache waar we mee begonnen was Ameland Oost omdat we daar al snel wp’s van tegen kwamen naar ons eerste doel ‘Mijnbouw op Ameland’. De eerste cache die we echter vonden was ‘Milch Holen’ gevolgd door ‘Buren Forever’ met een heerlijk rustig eindpunt. Richting de Oerd en de Hon zagen we van verre al een mooi landmark staan in de vorm van een eenzame boom en daar moest natuurlijk wel een cache bij liggen. Bij ‘You’re my Spring’ twijfelden we even of we hier een bui zouden afwachten maar besloten dat niet te doen en gelukkig was dat een goed keuze want er vielen maar een paar drupjes. Na een flink stuk kwamen we eindelijk bij de mijn aan die mooi verdiept in het landschap ligt en je ziet hem pas als je er eigenlijk al bent.

IMG_20140627_085042 IMG_20140627_145808

Na de info tot ons te hebben genomen gingen we op pad om ruim 6km westwaards te fietsen voor de volgende cache met een mooi uitzicht ‘De Bureblinkert’ en nadat we de ‘Buren’ gedag hadden gezegd konden we op zoek naar de stash van “Ameland Oost’ want dat stuk hadden we er nu ook op zitten. In en om Nes hadden we een leuk triootje liggen met ‘Loch Ness’, ‘Treetime’ en ‘Duck Tales’. Deze waren mooi verstopt en som ook nog eens heel goed maar bleven niet voor ons verborgen. Nu was het tijd om de benen even te strekken in het Kweekbos en daar waren we ook wel even aan toe. Vervolgens gingen we een heerlijk tochtje maken door de ‘Ballummerduinen’ en omdat het weer helemaal was opgeknapt was dat prachtig om te doen. Her en der wel wat hindernissen maar dat krijg je als je veel op de fiets wil doen en er dus wat voor over moet hebben maar de beloning was een big box.

IMG_20140627_093504

Met de ‘Noorderwind’ vertrokken we om op de ‘Landingsbaan’ al weer te landen en toch maar fietsend verder te gaan naar ‘Mens Erger je Niet’ en dat hebben we ook niet gedaan ook al leek deze bij eerste aanblik eenvoudiger dan hij in werkelijkheid is. Na het ‘Bornrif’ gevonden te hebben konden we mooi beginnen aan de laatste multi van de dag en gelukkig lagen we mooi op schema en konden we nog genieten ook van dit mooie rondje door het ‘Hollumerbos’ zo onder het wakend licht van de vuurtoren. En weer een mooie box aan het einde en dat is toch wel leuker dan een filmkokertje. O ja bij Nes in de buurt vonden we ook nog de ‘Gummiestiefelweitwurf’ wie bedenkt zo’n naam toch, maar het was wel een leuke korte multi tussen de schoolkinderen door.

IMG_20140627_120350 IMG_20140627_143341

Vanaf Hollum fietsen we nu weer richting boot maar daar waren nog wel wat tussenstops die gedaan moesten worden en de eerste was een bijzondere ‘Amelands 1e Mystery’ op een mooi plekje. Van daar fietsten we over de “Golfbaan’ naar de ‘Galgesloot’ en naar de waddenzeekust voor de ‘Silver-Star’ maar voor we deze konden vinden moesten we eerst 140 muggles zien kwijt te geraken die net hier op de dijk zaten van hun schoolreisje. Gelukkig namen ze na een minuut of vijf de benen en konden wij de cache loggen. Als laatste een bezoek gebracht aan de ‘KNRM Ameland’ om daarna snel richting boot te fietsen want die wilden we niet missen natuurlijk.

IMG_20140627_165713

Op de terugweg gingen we weer met de Oerd naar Holwerd en daar deden we nog een kwartet caches en de eerste was de mooiste ‘Fryslân op syn Moaist 5’. Even verderop staat ‘De Timpel’ op de dijk te pronken tussen foei lelijke windmolens en een stash die slecht onderhouden is. Nu nog naar het ‘Kweldercentrum Noarderleech’ waar het nu heerlijk rustig was en we rustig konden loggen. Bij Stiens als laatste v3 van ‘SECP’ gedaan als afsluiter van een prachtige dag samen met Jan op het Ameland.

No comments yet.

Leave a Comment