Menaldumer Molens

We zijn weer op het punt aangekomen dat de dagen niet meer lengen maar steeds korter zullen worden en dus moet je eigenlijk zoveel mogelijk van deze dag genieten. Nou genieten heb ik wel gedaan maar ben wel normaal om 7 uur opgestaan en lekker rustig opgestart en pas nadat de markt was bezocht om een uur of 9 op pad gegaan om wat caches te gaan doen. Voor vandaag had ik voornamelijk opgeloste mysteries uitgezocht die liggen in de Noord-West hoek van Fryslân omdat ik daar niet zoveel kom en vandaag vond ik het wel eens leuk om met de cachemobiel rond te toeren.

IMG_20140621_133921

“De week lang dubbelop” was de eerste die ik ging zoeken en deze lag aan een paadje waar ik ooit eens een FTF haalde op de ‘IDS’ cache maar kwam toen vanaf de kant van Dearsum nu was het de beurt aan Boazum om dit leuk pad dwars door de weilanden te bewandelen. Een klein stukje verder ligt  de cache ‘Observatievermogen #4’ en ter plekke moest ik ook nog even goed observeren maar spotte de stash snel maar moest wel met de kop door de brandnetels. Nu ging ik naar Achlum voor een bezoek aan de ‘1e Abstracte kunstenaar’ die hier blijkt te wonen en omdat ik toch parkeerde bij het Hazenpad dit trio caches ook maar gedaan en dat was beslist geen straf, een mooie rondje om Achlum met mooie vergezichten en zo halverwege kwam ik hoe toepasselijk een haas tegen die het Hazepad koos maar ging wel de verkeerde kant op voor de volgende cache dus heb hem niet meer gezien.

IMG_20140621_130218

In Harlingen stelde ik de vraag ‘Schipper mag ik Overvaren’ maar moest wel even op antwoord wachten vanwege een paar muggles. In Harlingen moest ik ook een cursus volgen ‘Creatief aan het Wad’ en daarvoor slaagde ik in 2 keer want je moet wel creatief kijken natuurlijk. De volgende stop was Franeker en wat doet men daar als sport? ‘Keatsen – De Tillegraef’ houd dan de stand bij al moet je daar ook bijna voor gestudeerd hebben om dat te snappen maar gelukkig kun je dat ook in deze oude Universiteitsstad doen. Ondertussen was het tijd voor wat nieuwe muziek en ik dacht ‘CD van Jou, CD van Mij’ en die laatste werd het. Bij Dronrijp wilde ik wel eens zien hoe het ‘Beste Paard van Stal’ eruit zag maar deze bleek niet te vinden te zijn en dus ging ik ondertussen maar wat ‘Vakantie Kiekjes’ bekijken die wel wat nat waren geworden maar ze waren er in ieder geval. Ondertussen was het al een flinke ‘Chaos’ geworden en dat moest ik eerst even opruimen.

IMG_20140621_140638

Inmiddels was het lunchtijd geweest en was ik klaar om naar het event te gaan. Daar bij die molen was het heerlijk rustig want de meesten waren om stipt 10 uur geweest of kort daarna. Nu kon ik dus heerlijk genieten van de rust hier en ondertussen werd ik door de aanwezige vrijwilligers op de hoogte gebracht over het hoe en wat van de ‘Rentmeester’. Onder het genot van een goede bak koffie en zelf gebakken cake door de molenaar genoot ik volop. Hier kwam ik ook zomaar en onverwacht ‘De Trije Susters’ nog tegen en nog even besproken wat we volgende week gaan doen. Na een inwendige inspectie van deze mooie oude poldermolen weer verder en dat was de molen aan de andere kant van Menaam. ‘De Kieviet’ maalde een stuk minder water omdat de wind niet gunstig stond voor deze molen maar hij stond er voor mij wel erg fotogeniek bij. Ook hier weer een mooi verhaal gehad van de molenaar die een pracht plek heeft hier.

Voor ik naar huis ging wilde ik nog een paar caches gaan doen en eerst naar Stiens waar ik via ‘Het ouwe Treinspoor’ toch op dood spoor zat en toch van de andere kant moest komen om ‘Tornado Bram 3000’ te vinden. Na nog een zeer ‘Raadselachtig Mysterie’ ging ik naar ‘Ninja’ maar daar zag ik geen heil in vanwege de metershoge begroeiing en keerde hier onverrichte terug naar huis maar had al een leuk rondje gedaan vandaag.

No comments yet.

Leave a Comment