10e IRC Poffertjes Event

Het is weer vaderdag en dan ga ik eens niet bij vader op bezoek maar naar het Poffertjes event in Arnhem wat dit jaar al weer voor de 10e keer wordt gehouden maar helaas wel voor de laatste keer. Van de 10 edities heb ik 7 mogen bezoeken en mij altijd prima vermaakt. Dit was nog een event zo het eigenlijk behoort te zijn gewoon lekker samen komen en praten over geocachen zonder dat er bakken met nieuwe caches online komen en er niemand meer op het terrein te vinden is. Meestal kom er 1 nieuwe cache online en dat is dan een leuke kindercache die ook door de wat oudere kinderen gedaan mogen worden. In de eerste jaren was er voor het event altijd een route uitgezet ergens door een park in Arnhem om erachter te komen wat de coördinaten waren van de event lokatie, en ook als wist ik wel waar het was toch deed ik elk jaar weer die leuk wandeling aan het begin dit gaf toch ook wat extra charme aan dit event.

IMG_20140615_123322 IMG_20140615_122659

Dit jaar kwam ik samen met de Kissieszoekers naar het event om van de gemoedelijke sfeer te genieten en natuurlijk te smullen van de heerlijke poffertjes, en wat waren ze dit jaar lekker zeg. Na zo’n anderhalf uur op het event te hebben gezeten toch even een klein rondje cachen want dat hoort er natuurlijk ook wel bij. We hadden gekozen voor een Wherigo ‘Talpa’s Speeltje’ die net boven Rozendaal lag en waar ik al bekend mee was want een paar jaar terug al eens aan begonnen maar toen lukte het niet met mijn Oregon. Nu had ik hem op mijn telefoon staan en verliep alles prima en konden we een heerlijke wandeling maken over dit stukje van de Veluwezoom. Aan het einde van de route was Talpa nog steeds bij ons en ook hadden we het speeltje niet verloren en zo konden we mooi richting de cache die net even buiten de populaire wandelroute ligt.

IMG_20140615_132536 IMG_20140615_134200

We waren niet erg lang bezig geweest en konden nog wel een cachje doen en gingen via de Multi van de beken serie bij het schooltje die ik de vorige week al had gedaan naar ‘Eieren zoeken op de Paasberg’. Wel een beetje een vreemde dag om nu eieren te gaan zoeken maar ze liggen er nog dus dan kun je ze ook zoeken. De eerste was nog best lastig te vinden maar toen wisten we wel wat we moesten zoeken. Na een flinke klim de Paasberg op begon de afdaling en daar was het ei gelegen wat het lastigst te vinden was maar hij werd gevonden. Ondertussen waren er al wat meer teams samen op pad dus ook hier kregen we het event gevoel nog wel even mee. Net van de route af schreeuwe ‘Anouk’ er om gevonden te worden en die lokroep konden wij niet weerstaan. Dan nog een tweetal wp’s van de Paasberg en dan richting de stash die knap werd gevonden door 1 van de kleinste cachers onder ons.

IMG_20140615_122746

Weer terug op het event terrein werden er nog een paar porties poffertjes naar binnen geschoven en met wat verschillende bekende en minder bekende cachers praatjes gemaakt. Het was ook goed toeven hier want we zaten lekker uit de wind en het zonnetje scheen lekker maar het was beslist niet te warm. Voor we er erg in hadden was het al tegen vijven en namen we afscheid van de organisatie en bedankten hen voor de afgelopen jaren Poffertjes eten op vaderdag in Arnhem. Als afsluiter werd er in Arnhem nog 1 cache gedaan en dat werd ‘Hoogte 80 and the legend of the tunnels’.

IMG_20140615_143010

Kissieszoekers bedankt voor weer een gezellige dag samen op pad.

No comments yet.

Leave a Comment