Veteranendag Fryslân

Vandaag naar het WTC in Leeuwarden voor de veteranendag Fryslân waar ik voornamelijk met Libanon veteranen heb gesproken dit jaar en dat waren hele andere verhalen dan vorig jaar uit Korea. Na de traditionele blauwe hap was het voor mij tijd om afscheid te nemen van de wapenbroeders om op de Fiets te springen en de middag gebruiken voor een heerlijk middagje cache.

IMG_20140614_105548

Eerst richting de wijk Westeinde voor een cache met dezelfde naam op een plekje waar ik een paar jaar ook al een met een rondje was begonnen. Maar het is een leuk parkje en in deze wijk lag ook een opgeloste mysterie te wachten, zijnde het ‘Rondje Leeuwarden #5’. Dankzij het Dokkumer Lokaeltsje kwam ik ‘Op ‘t goede spoor’ en was blij dat ik in Westeinde was begonnen. Daarna moest er toch echt even om gefietst worden naar ‘Zoekt en Gij Zult Vinden’. Na de rijksweg richting Stiens te hebben overgestoken en ook overleefd door naar het ‘Rondje Leeuwarden #4’ om een bezoek te brengen aan ‘Brandweer in Fryslân (Lwd post Noord)’.

IMG_20140614_105604

Nu was het tijd te verruilen voor het Leeuwarder Bos waar ik nog een aantal opgeloste mysteries had liggen die gevonden moesten worden maar ook nog een paar tradi’s voor de nodige afwisseling. De eerste was een mooi plekje aan het ‘Taniameer’ al lijkt dat meer op een vijver maar grote zegt ook niet alles. In het bos was er ook de mogelijkheid voor ‘De Smurfen ruil’ maar ik heb ze alleen maar even laten luchten op de … want ik moest op zoek naar ‘Het verlaten bankje’ wat inderdaad mooi vrij was en ik dus mooi even kon gebruiken voor een drinkpauze want het was inmiddels weer lekker warm geworden nu de zon was doorgebroken. Even te voet richting het ‘Jelsumer binnenpaed’ wat heerlijk dwars door de landerijen loopt en daar zijn naam natuurlijk ook aan dankt. Bij ‘Brêge 5’ moest er een DNF genoteerd worden maar ik was niet de enige dus ik vermoed dat deze er niet meer ligt. Bij de volgende kon gelukkig de vlag weer uit ‘Met vlag maar zonder winpel’. Via ‘het Bospaadje’ ging het naar ‘Brêge 1’ en de laatste in het Leeuwarder bos ‘Het Leesplankje’.

Er net buiten zat op een logisch plekje ‘De Spoel’ uit de Elektronica serie, ook net aan de rand loopt de ‘Kalkvaart’ maar daarna de wijk in voor ‘De Kei’ al is het bij mij gewoon een betontegel en zo schoot ik mooi op naar de andere kant van de stad. ‘Achter 32’ was de eerste cache in de Vrijheidswijk gevolgd door ‘Dokummer EE de inham naar de Vrijheidswijk’. Net boven deze wijk ligt het gehucht ‘Snakkerburen’ en ze hebben zelfs een eigen cache dus kwam ik ook daar even op bezoek. Ondertussen luisterde ik ‘Klassieke muziek met Johann Sebastian Bach’. Over een mooi pad gin het langs de ‘Burmania Boerderij’ richting het ‘Rondje Leeuwarden #2’ en een bijzonder punt voor de schaatsliefhebbers ‘De finish van de Elfstedentocht’.

IMG_20140614_105625

Het was voor mij ook mijn of meer de finish want verder oostwaarts ging ik niet en begon een de tocht terug naar het WTC maar uiteraard lagen er nog wel een paar caches op de route. Zo ook de enige multi van vandaag het ‘Rondje Leeuwarden #3’ en als laatste een serie van drie caches in de buurt van de campus Leeuwarden. De ‘Bouw put’ is inmiddels wel gedempt maar leuk dat er nog een cache is die daar aan herinnerd. Dankzij mijn Elektronica kennis werd ook ‘De Transistor’ gevonden en ging ik op naar de laatste voor vandaag en deze paste daar goed bij want het was ‘Schout bij Nacht Doorman’ en dat is tenslotte ook een veteraan.

IMG_20140614_144345

Wat mij vandaag vooral veel opviel is dat er hier in Leeuwarden een brug een object is waar graag caches in de buurt worden verstopt.

30,6KM in 3h 54m.

No comments yet.

Leave a Comment