VPK Spiegeljacht

De pinksterdagen zijn weer begonnen en dan is er op camping ‘t Vlintenholt het jaarlijkse VERON Pinkster Kamp waar radioamateurs op zondag samen met GeoCachers op pad gaan en de beide hobby’s combineren in een mooie wandeling, maar daarover later meer want dat begon pas om half 2 en dus kon er in de ochtend mooi gefietst worden in de omgeving. De cachemobiel geparkeerd op een carpool aan de N34 en dan richting Odoorn waar een maand terug het Oderen event werd gehouden en ook een aantal mooie cacheseries online waren gekomen.

IMG_20140608_094630 IMG_20140608_123212

De serie waar ik mee begon was de wandelroute ‘Kuieren door Odoorn’ voor mij werd dit natuurlijk Fietsen door Odoorn maar dat was ook prima te doen. Mijn route begon bij #4 omdat ik deze simpelweg als eerste tegen kwam. DIt was niet op de meest vrolijke plek maar gelukkig wel erbuiten zodat er geen schennis gepleegd hoefde te worden. Nu begon het aftellen richting #3,2,1 en zo was ik op het beginpunt gekomen en sprong daarna door naar #5 om vanaf daar feurig op # verder te fietsen. De stashes waren bijna allemaal snel te vinden alleen bij #9 moest ik even zoeken want ik liet me teveel leiden door de hint ‘boom’, want dat hoeft natuurlijk niet altijd een groot exemplaar te zijn. Maar goed hij werd toch nog gespot. Op weg naar #10 kwam ik langs ‘De Opgejaagden’ en uiteraard werd deze leuke korte multi gedaan. Richting de stashlokatie koos ik op de heen weg het verkeerde pad want bij de stash aangekomen zag ik dat er ook een normaal pad langs liep. Via #10 kwam ik bij een rustpunt waar het wel even tijd voor was om een broodje te doen en even wat te drinken. Het mooie was dat er ook nog eens een cache ter plekke te vinden is namelijk ‘De sleutel is de sleutel’ en daar moest wel even over nagedacht worden. Dit was zelfs zo erg dat ik er na verschillende mogelijkheden niet uitkwam en besloot om er dan maar een DNF van te maken en weer verder te gaan met mijn rondje want #11 moest nog gedaan worden. Dit was misschien wel de gemakkelijkste van het hele stel. Als BONUS een wel verdiende FAVO voor deze nette serie door en rondom Odoorn.

IMG_20140608_094922

De 2e serie van deze dag is wel bedoeld voor op de fiets en dat is nu helemaal mijn ding en onderweg naar #11 van Kuieren was ik al langs #1 van ‘Kerspel Odoorn’ gekomen maar was er bewust langs heen gefietst. O ja voor mensen die het niet weten Kerspel  is de middelnederlandse benaming voor een kerkgemeente of parochie. Op datzelfde stukje was ik ook al Duo Cothe tegen gekomen die onderweg waren naar ‘De Sleutel is de Sleutel’ en ze waren daar nog toen ik weer voorbij kwam en dus ging ik nog even kijken want misschien konden we er gedrieën wel uitkomen, en ja hoor na een tijdje werd dan toch de juiste oplossing gevonden. Je moet er maar net even opkomen zeg dat drie erg belangrijk is. Maar wel een FAVO voor deze die nu toch als Found gelogd kan worden. Samen met Duo Cothe verder op de route naar #2 en 3 die ik beide keren vond al was #3 wel lastig en werden we een beetje afgeleid door eerdere zoekpogingen bij een verkeerde boom. Bij mij lag hij keurig op het nulpunt. Volgens mij kwam de CO ook nog even voorbij want er was iemand die vroeg of alles nog te vinden en te lezen was en dat was zo en hij zei dan kan hij nog wel even blijven liggen. Hierna ben ik even afgeweken van de route om vanaf dit punt eerst ‘De Regenboog’ caches te gaan zoeken. Deze werden door mij in de volgorde Groen, Geel, Blauw, Indigo, Violet, Oranje en Rood gevonden en dit ging door en over mooie gebieden en paadjes waar ik echt van genoten heb. Bij de BONUS kwam ik nog een cachers tegen die hem net had gevonden maar gelukkig had hij de pot met goud laten staan want die blijkt er toch echt gewoon te staan aan het einde van de Regenboog. Weer bij mijn stalen ros kwam ik Furcas ‘Arne’ tegen die ooit een auto bezat met in het kenteken ‘FRLK’. Dankzij hem  kon ik ook de ‘De schaapherderswedstrijd’ winnen en zelf ging hij ‘In het spoor van de Schaapherder’. Ik ging weer verder met ‘Kerspel Odoorn’ #4, 5 en 6 die mij in Exloo brachten. In Exloo zijn in de weekeinde altijd veel activiteiten en dus is er veel te zien en is het er druk maar toch kon ik ongezien de ‘Kienstobbe’ en ‘KP20 Exloo’ vinden om daarna richting #7 van de Kerspel route te gaan. Nu kwam ik in het Exlooër bos waar #8 en 9 te vinden waren en het ook begon te regenen dus werd het tijd om even te schuilen want de bui zou niet lang duren maar wel hevig zijn. Toen het ergste voorbij was ging ik op naar #10 in de Staasbossen.

IMG_20140608_095230

Inmiddels was het al half 2 geweest en was de Spiegeljacht al begonnen en op weg naar de start kwam ik al een paar teams tegen die net met de jacht waren begonnen. Ik sloot mijzelf gevraagd aan bij de ‘Toppers’ bestaande uit “Team Dito’, “De Recreanten’, ‘Herman en Eugenie’ en de Kissieszoekers. Het is met deze tocht de bedoeling om afwisselend met GPSr of met de Antenne signalen op te pikken of een combinatie van beide de lokatie te vinden waar de zender ligt en / of een opdracht uit te voeren. De eerste punten bediende Dinand de antenne en hij ving de signalen goed op maar dan de lokatie vinden had soms nog heel wat voeten in de aarde. De GPSr punten waren over het algemeen wat gemakkelijker maar dat is dan ook ons ‘Ding’. Herman nam de antenne over toen er even echt veel zenders gevonden dienden te worden en hij hoorde soms de meest vreemde melodieën die waarschijnlijk nog dagen in zijn hoofd zullen zingen. De zenders opdrachten en punten waren goed, mooi, afwisselend en prachtig gemaakt zodat de tijd voorbij vloog en voor we er erg in hadden al bij de stash waren gekomen. Nu nog afmelden om de tijd te registreren en na berekenen van alle tijden bleken wij het beste gescoord te hebben, waren we toch niet voor niet de ‘Toppers’.

IMG_20140608_101809

Echter de prijsuitreiking moest ik missen omdat ik nog verder moest met de ‘Kerspel Odoorn’ wat restte waren slechts nog # 11 en 12 maar deze lagen wel heerlijk op de hei of net in het bos maar wel weer heerlijk in het zonnetje kunnen fietsen want die was inmiddels weer volop doorgebroken. En ook voor deze serie als BONUS een FAVO want ook hier is deze wel verdiend. Nu nog een leuke route terug naar de cachemobiel vinden die nog heerlijk in de schaduw stond en ik hem dus vanochtend op de juist plek had geparkeerd.

IMG_20140608_120328

40,4KM in 7h 24min

No comments yet.

Leave a Comment