Mantel E-bike tocht

Een paar weken terug kreeg ik via de mail een link naar een nieuw te organiseren fietsevenement en dan wel met de E-bike. Dit leek mij wel leuk en schreef me dan ook meteen in. De deelname bleek ook nog eens gratis dus wat houd je dan nog tegen. Vandaag was het dan zover en toog ik met de E-bike achter op de cachemobiel richting Arnhem waar aan de Overmaat de fietsenwinkel Mantel is gevestigd die deze dag organiseerde. Het weer hadden ze in ieder geval goed besteld en werd ook keurig geleverd. Bij de inschrijftafel kreeg ik een tas van Mantel met daarin een lunchpakket de routebeschrijving en fietsmagazine en een mooie Simson doos. Die had ik uiteraard ook zelf bij mij maar dan wel een paar maten kleiner.

IMG_20140607_104308 IMG_20140607_121507

Om half elf was het tijd om op de fiets te springen en achter de pijlen aan te fietsen. Dit moest wel weer even wennen want meestal fiets ik toch op de GPSr en in het begin mistte ik nog wel eens een pijl maar omdat er voldoende waren geplaatst kon ik de route goed volgen. Uiteraard had ik ook de caches in en om Arnhem geladen want als ik er langs fiets dan wil ik hem natuurlijk wel even zoeken. De 1e die ik zocht en vanaf de fiets kon loggen was ‘Onder de rook van Elden’ en een paar honderd meter verder de ‘Wiel bij het Zwaantje’. Lekker over de dijk fietsend kwam ik ook bij ‘Spoorzicht’ waar op dat moment ook nog eens een trein voorbij kwam razen dus er lag ook echt een spoor op de brug. Dan verder naar het pontje ‘Heen en Weer’ waar ik Heen vorig jaar al had gevonden maar toen was het pontje niet in gebruik dus kwam het nu mooi uit dat ik van de andere kant kwam en ook Weer kon doen. Als bonus kregen we een gratis overtochtje met de elektrische pont wat natuurlijk prima past bij de E-bike.

IMG_20140607_110550 IMG_20140607_110931

Vanaf de pont werd de route meer bebost maar ook heuvelachtig en de eerste was de ‘Hemelse Berg’ waar het motortje mocht zoemen om boven te komen. Maar er zouden er nog wel een paar volgen. Langs de rand van Arnhem ging het langs Burgers Zoo en het Openlucht museum richting Rozendaal maar in Arnhem vond ik nog wel ‘Infiltratie’. In het prachtige Rozendaal kwam ik langs een cache van de ‘Bekenserie’ en deze ging over het ‘Schoolplein’ en wat een mooi schooltje is dat. Hierna ging het richting de “Veluwezoom’ en dus ook flink omhoog, gelukkig was er halverwege een extra punt ingesteld voor waterbevoorrading zodat het aan de nodige vocht niet ontbrak. DIt was ook mooi halverwege en na een stukje door de prachtige natuur werd het hoogste punt bereikt op de Posbank waar even werd genoten van het uitzicht voor de afdaling werd ingezet.

IMG_20140607_122007 IMG_20140607_123918

Na weer beneden gekomen te zijn werd de route voort gezet over het ‘Landgoed Biljoen’ en hier waren ook nog een paar caches uit de beken serie als 1e ‘De laan van BIljoen’ en ‘Biljoen’ zelf. Nadat ik Biljoen weer had verlaten ging het richting de oever van de IJssel waarlangs we fietsten richting de Andrej Sacharov brug die mij over de Nederrijn brengt richting park Immerloo. Inmiddels was ik dus weer terug in Arnhem en na een paar kilometer stond ik weer naast mijn cachemobiel na een mooie en afwisselende fietsroute die zeker voor herhaling vatbaar is.

IMG_20140607_125040 IMG_20140607_133929

49,5KM in 3h 41min

No comments yet.

Leave a Comment