KM Veteranendag 2014

Wat gaat een jaar toch snel want het voelde als pas geleden dat ik hier was om het 525 jarige bestaan van onze marine te vieren. Dit jaar alleen een veteranendag maar wel erg gezellig en ook nog eens prachtig weer. Ik was mooi op tijd en de koffie was net gezet dus kreeg ik een lekker vers bakkie koffie en een duo stroopwafels voor de innerlijke mens. Dan eerst maar eens een rondje fietsen over de haven om bij de diverse schepen te kijken of er nog bekenden zijn. Er waren slechts een paar schepen in de thuishaven en op deze schepen had ik geen bekenden zitten voor zover ik weet. Dus weer terug naar MKWD waar op het exercitieterrein een mooi groot terras was gemaakt. Hier met een aantal verschillende veteranen gesproken van verschillende missies. Uiteraard ging het vaak over het feit dat het vandaag exact 70 jaar geleden was dat D-Day plaats vond. Van de militairen die hier aan hebben deel genomen zullen er wel niet veel meer onder ons zijn maar hebben wel een belangrijk aandeel gehad in het terug krijgen van onze vrijheid. Voor ik er erg in had was het tijd voor de ‘blauwe hap’ en die smaakte ook weer prima en was ruim voldoende om de maag goed te vullen.

IMG_20140606_092123 IMG_20140606_092436 IMG_20140606_124006

De middag had in ingeruimd voor wat caches in en om Den Helder en had daarom ook mijn fiets mee genomen en dat was wel zo handig. De eerste bestemming was een bekende ‘De Koopvaardersschutsluis’ waardoor ik vele malen ben geschut met de Y8058 “Zuidwal” om verschillende vaartuigen van en naar de Rijkswerf of zelfs naar Amsterdam te slepen. 1 van de reizen ging zelfs naar Vlissingen om daar wat drijvend materieel op te halen voor onderhoud. Hier kort bij was het begin van ‘Expect the unexpected’ waarvoor ik wel de juiste tool had maar deze bleek niet sterk genoeg te zijn. Dus onverrichte zake verder naar de ‘Westoever’ en over het ‘Bruggetje’ naar ‘Rubberen Robbie’. In de schooten de multi het ‘Van der Vaartplantsoen’ gedaan wat een leuke route door de wijk is met een net verzorgd eindpunt. Door het nieuwe ‘Schooterduinpark’ ging het naar de ‘Quelderduin’ om daar in de buurt maar weer eens en poging te doen om de stash van ‘Tour de Lasalle 1’ te gaan zoeken. Dit keer had ik geluk en vond hem zeer snel en snap niet dat ik hem destijds niet kon vinden want zo lastig was deze niet verstopt.

IMG_20140606_124333 IMG_20140606_124340 IMG_20140606_120729

Het was al heel wat jaren geleden dat ik de routes had gedaan en van ‘Tour de Lasalle 2’ had ik de gegevens ook bij mij en besloot dan maar een echt stukje te gaan fietsen want deze lag toch wel wat uit de buurt maar omdat ik ooit de 3e al wel had gevonden al was dat toen meer geluk als wijsheid. Een mooie route uitgezocht richting de stash van #2 maar wel met wind  tegen. Echter heeft dat als voordeel dat de weg terug met rug wind is. Bij het eindpunt aangekomen was de stash snel gespot en kon ik mijn naam noteren. Via ‘Middenvliet’ en het ‘Rondje Helderse Duinen 5’ ging ik weer richting de Nieuwe haven om mijn cachemobiel op te halen want ik moest wel op tijd terug zijn anders kom ik het terrein niet meer op. Na nog wat gedronken te hebben toog ik weer huiswaarts van een dag socialiseren met veteranen en een stukkie lekker fietsen door de Kop.

34KM in 4h 2min.

No comments yet.

Leave a Comment