Radiokampweek 2014

Net als vorig jaar had ik ook dit jaar het voornemen om op Radiokamp te gaan en zo geschiedde. Eerst thuis nog even naar de markt voor brood, groente en fruit maar dan de fiets op de cachemobiel en richting Dieren. Hier was ik rond half 11 en ging eerst een rondje  fietsen voor het event wat om 1400 uur begon. Mijn eerste cachebestemming is het ‘TB hotel Dieren’ welke toch wel meer dan 2 sterren verdiend maar goed ik had een goed verblijf. Door naar de ‘Vloek van de FTF de Spelerij’ maar van die vloek heb ik geen last omdat ik bijna nooit meer op FTF jacht ga. In het ‘Priesnitspadje’ was het nog even goed zoeken maar toch nog gevonden. Hier ging ik samen met ‘Bospatrouille 74’ op pad richting de ‘Dierense TB ruilbeurs’ waar we even moesten wachten op een paar muggles die koffie zaten te drinken maar de cache was ondertussen al wel gelokaliseerd. Na het tekenen van het logboek ging het dwars door de Veluwezoom naar De Steeg voor ‘Ja ik wil’ maar dat hoofdstuk heb ik al afgesloten want mijn bootje is al lang geleden gezonken. Hier in het dorp ligt ook nog een multi ‘Van Kasteel naar Kasteel’ en die laat mij een aantal mooie plekjes in dit kleine dorpje zien. Dan verder naar Ellecom voor een triootje tradi’s te beginnen met ‘Het Athlone parkje’ waar je jammer genoeg even door het mooie groen moet. ‘Het Melkpad’ was flink besmeurd met modder dus het was meer chocolademelk geworden. Als laatste in Ellecom of eigenlijk net daar buiten ‘De Oude Dijk’ die vlak langs de nieuwe dijk ligt.

IMG_20140531_121713

Weer terug in Dieren ging ik op zoek naar ‘Webcam + Cache’ waar ik eerst de cache zag en toen de webcam. Bij ‘De code is bepaald’ verwachtte ik wat problemen maar ik maakte hem verrassend snel open. Hoe ik het deed weet ik nog niet maar dat deerde ook niet meer cache gevonden next. Wel een mooi plekje zo bij de sluizen. Inmiddels was het over 1 en dus had ik nog wel tijd om een rondje te maken door ‘Het Verlaten bos’ waar het echt verlaten was op wat dieren en ik na dan. De paden zijn ook her en der flink aan het begroeien maar wel goed begaanbaar. Als laatste voor het event ging ik naar ‘Hotel Dullemond / Laag Soeren’ waar zo te zien al een tijdje geen gasten meer zijn geweest.

IMG_20140531_122940

Om half 3 kwam ik aan bij de kantine van De Jutberg waar Paul lekker buiten op het terras zat in het zonnetje en dat was vorig jaar toch heel anders toen ik hier als een verzopen kat aan kwam. De eerste listing die we kregen was een Mysterieuze Multi waar we de nodige vreemde letters om moesten zetten in cijfers. Nadat dit was gelukt ging ik samen met Sjaak op pad om de route te lopen en het eerste WP was een mooi punt waar we toch weer flink moesten tellen wat bij het volgende punt een stuk minder was en we al snel de eindlocatie hadden en die lag vlak bij dus de cache was ook snel gevonden. Weer terug naar Paul voor de volgende en toen we de juiste Frequentie hadden ingesteld was ‘Hz’ ook snel opgelost. Op de eindlocatie bleek de finetuning kapot te zijn en hadden we dus wat afwijking maar goed wel gevonden. De 3e was iets met Inspector Morse en daar heb ik niets mee zeker niet met hoofdpijn. Maar onderweg naar de cachemobiel telegrafeerde mij iemand de coords dus ik kon op zoek maar ter plaatse kon ik de cache niet loggen misschien volgend jaar. Inmiddels was het 5 uur en na dag te hebben gezegd ging ik weer huiswaarts na een lekker zonnig Radiokampweek.

IMG_20140531_125135

41,7KM in 6h 15m.

No comments yet.

Leave a Comment