Dauwcachen!

Het is weer Hemelvaartsdag en dan ga e je dauwtrappen en sinds een paar jaar dus ook dauwcachen en wel in Duiven. Het eerste jaar was ik nog niet aanwezig omdat ik toen dacht ‘ja hoor een event op donderdag’. Dacht even niet aan de hemelvaart maar sinds vorig jaar kom ik wel en het is nog leuk ook. Er is altijd een autoroute en een fietsroute en ik dan ook voor de fietsroute. Vorig jaar was het heerlijk weer maar of het dit jaar weer lekker zou was maar de vraag want de dagen ervoor kwam de regen met bakken uit de hemel vallen en kon het wel eens een echte hemelvaart worden. Na vroeg te zijn opgestaan bleek het weer wel mee te vallen en bij aankomst zo rond half 8 was het nagenoeg droog. Dus even inschrijven en eerst even puzzelen want er zitten een paar mysteries in de route.

IMG_20140529_112039

 

Een uurtje later sprong ik dan toch op de fiets richting ‘De oude weg’ waar ik mijn fietspomp was verloren maar vondt hem gelukkig snel terug. Onderweg naar de volgende kwam ik nog langs de ‘Letterbrij’ dus daar ook maar even het licht laten schijnen. Aangekomen bij ‘Boer Visser’ was men blij mij te zien want er waren al een aantal cachers flink aan het zoeken maar gevonden was er nog niets. Hun blijdschap was terecht want ik vond de stash redelijk vlot en dus konden we weer verder. Echter bleek ik een getalletje van  ‘Op Fietse’ verkeerd ingevoerd te hebben en was er al aan voorbij gefietst. Dus even terug en dan maar weer verder naar ‘De Naatjes’ waar ik goed in de gaten gehouden werd en dus maar snel door naar ‘De Wilgen Knotters’ die hoog nodig weer aan het werk moeten want de loten zijn weer behoorlijk uitgelopen. Na een ‘Stukje Fietsen’ kwam ik bij de ‘Struisvogelboerderij’ waar de eieren nog niet waren uitgebroed maar lagen te wachten op hun moeder. Ergens ‘In de buurt van de paddenstoel’ moest er even goed gezocht worden maar na een belletje was deze toch ook gevonden. Bij de ‘Didamse Wetering’ nog een oudje boven water gehaald en een gaslucht geroken bij ‘Q4166’ maar dat bleek vals alarm te zijn. Na een tochtje langs ‘Landgoed Bingerden’ volgde een tochtje over de dijk met eem prachtig ‘Zicht over de IJSsel’.

IMG_20140529_112801

Dit bracht mij in Giesbeek waar ik nog een paar andere caches te zoeken had ook en als eerste was dat ‘Giesbeek Torenhoog’ en ja die ligt in de buur van een toren. Uit de serie ‘Giesbeek heeft…’ werd ‘Molen de Hoop’ bezocht en kwam mij ook nog eens ter ore dat ze hier ook ‘Kabeltelevisie’ hebben. Weer terug naar de fietsroute kwam ik voor een slagboom te staan en dacht toen ‘Tot hier en niet verder’ dus. Over de dijk verder naar ‘De Werf’ en voor sommigen blijkt dat ‘Fietsen is een … kunst’ bij mij is het met de paplepel ingegoten. Bij de Gasterij moest ik even goed kijken en kan me op een mooie zomerdag voorstellen dat je hier niet lekker zoekt. Maar goed het terras was nu leeg. Na een rondje door en om de ‘Heerlijkheid Lathum’ richting het ‘Hertenbosje’ waar het al lichtjes begon te regenen. De laatste van de fietsronde is ‘De Wijde Wetering’ hierna moest nog 1 punt bezocht worden maar ik nam even een omweg langs ‘En nog een bosje…’ en het ‘Aalburger bosje’. Inmiddels regende het toch wel echt en dus maar even door trappen naar de eindcache van het ‘Fietsrondje’. Dit was toch wel de mooiste cache van de dag en wilde met wat moois stoppen en besloot dus na aankomst bij de cachemobiel huiswaarts te keren na een lekkere ochtend fietsen. Ik ga me nu weer opladen voor de volgende editie.

38,9KM in 5h 11m

No comments yet.

Leave a Comment