Wilsums Laarzenpad

Dit weekend is het International CiTo Weekend en worden er een heleboel CiTo’s georganiseerd over de hele wereld. Ook in Nederland zijn er de nodige CiTo’s maar er is er maar 1 mooi in de buurt en deze wordt gehouden nabij Wilsum tussen Kampen en Zwolle gelegen aan de IJssel. Op de weg er naar toe eerst nog een bakkie koffie gedronken met ‘Herman’ en bij ‘De Vreugdehoeve’ kon ik mooi parkeren en na de koffie kon de cache alhier ook mooi even loggen.

IMG_20140427_095413 IMG_20140427_100849

Dan op weg naar Wilsum waar ik als laatste aan kwam terwijl ik toch niet echt laat was en er zelfs nog een kop koffie voor mij was. Ja alweer koffie maar het smaakte prima en de sfeer was goed. Na een uitleg van ‘Madelief24’ over wat we gaan doen gingen we op pad over het Laarzenpad. Het bleek dat we achteraf geen laarzen nodig hadden maar toch wel de vuilniszakken want er werd nog meer zwerfafval opgeruimd dan vooraf verwacht werd. Dit CiTo had ook nog eens een mooie route en dus konden we onderweg ook nog genieten van de uiterwaarden van de IJssel en voor we het wisten stonden we ook nog even op ‘Scherenwelle – Met de voeten in de IJssel’. Na het mooie stuk door de uiterwaarden gingen we over de rivierdijk weer richting Wilsum waar langs de weg genoeg afval te vinden was waar we niet eens om hoefden te zoeken. Weer terug op de ‘P’ hadden we toch mooi 4 volle vuilniszakken bij elkaar opgeruimd. Als dank voor onze komst had ‘Madelief24’ en hele pan met knakworsten op het vuur staan en ontbraken de broodjes niet die ook nog konden worden voorzien van de nodige sauzen. De broodjes konden nog net rustig worden gegeten voor het weer omsloeg en het toch begon te regenen en het tijd was om verder te gaan.

IMG_20140427_101822 IMG_20140427_102350

Zelf ging ik met een paar andere teams nog naar ‘De eendenkooi van Wilsum’ omdat we daar toch mooi in de buurt waren. Wel was de paraplu nodig anders waren we niet droog gebleven. Na een leuk wandelingetje werd de stash snel gevonden en gelogd en gingen we weer snel terug naar de auto. Eigenlijk wilde ik nog in Kampen gaan cachen maar met dit weer had ik daar geen zin meer in en besloot terug naar huis te gaan en later maar eens naar Kampen te gaan.

IMG_20140427_102803 IMG_20140427_111835

2 Responses to "Wilsums Laarzenpad"

 1. Goedemorgen Johan,
  Met veel plezier je (b)log gelezen, erg leuk om je beleving te lezen. Mooie fotomomentjes!
  Leuk dat je er bij was!
  Sjoukje en Rob.

 2. Ha Johan,

  Ook wij hebben genoten van het goed georganiseerde CITO evenement.

  Groeten, Ron Natasja Lotte Julia (team RoNaLoJu)

Leave a Comment