Loslopers op Maandag

Na weer een goede nachtrust is het al weer Paas maandag en tij om op pad te gaan voor Loslopen op maandag. Maar voor ik weer richting Losser fiets ga ik eerst in de nabijheid van mijn B&B op pad voor ‘De Hoge Venterink’ een bekend stukje van Natuurmonumenten waar ik al eens was wandelen toe ik nog niet aan het geocachen was. Het terrein gaat hier aardig op en neer maar in zo’n kort stukje van een km of 2 heb je daar weinig last van. Aan het einde van de wandeling voelde ik al een paar regendrupjes en dat zou geen goed teken zijn voor de rest van de dag.

IMG_20140421_105114IMG_20140421_112807

Dan richting Losser om weer te gaan loslopen waar ik bij aankomst eerst mijn naam in de ‘Erve Kraesgenberg’ zette voor ik het helemaal zou vergeten. Het was net 10 uur geweest en al lekker druk in de lokatie waar ik dan ook even moest wachten voor ik kon inschrijven. Daarna aan de koffie en wachten op de rest waarmee ik had afgesproken en dat was hetzelfde groepje cachers waar ik gisteren ook mee had los gelopen. Duo Cothe, Duo Kire en Yellow Lupo kwamen kort daarna ook binnen en zo konden we gezamenlijk onder het genot van een bakkie het plan trekken voor deze dag. Zo rond elven vertrokken wij dan ook voor deze wandeling en de regen die tussen 9 en 11 gevallen was hield ook zo goed als op dus dat was goed gepland. De eerste is ‘Werken is Leuk’ maar dat wilden wij nog wel even uitstellen tot morgen voor we daar weer aan gingen denken. De Dinkel heeft een ‘Natuurlijke Loop’ en dat was bij deze cache goed te zien waar de Dinkel nog mooi meanderd. Hierna trokken we Duitsland in om eerst een boom met een behoorlijke ‘Oorlogswond’ te aanschouwen. Verderop zagen we nog net een ‘Rattus Norvegicus’ het water inschieten maar wij konden hem nog net aan de staart pakken om hem te loggen. Ja en dan een ‘Nano’ met een behuizing die net even wat groter is als nano maar de stash is dat wel. Op weg naar de ‘Highland Games’ kwamen we voorbij een mooi Klooster en Gymnasium wat in een perfecte staat verkeerd en mooi om te zien was. Na het paalwerpen hadden we toch even moeite met de ‘Cirkels’ want het draaide nogal voor onze ogen. Inmiddels waren we weer in Nederland aangekomen en liepen we langs de ‘Weidepaal’ naar “Spiekerjosef’ hier moest wel goed gekeken worden zowel bij de opdracht als ook bij de stash. Mooi verstopt hoor. Richting de “Hoogzit’ kwamen we langs een mooie vogelkijkhut waar je eventueel alle mysterie vogels kon opzoeken maar wij gingen door en namen pauze nabij de ‘Hoogzit’. Na een goede rust naar de ‘Sahara’ waar we geluk hadden dat de stash zo goed als bloot lag en wij dus geen zware inspanning hoefden te leveren. Wel erg leuk bedacht. Helaas kwamen we hier geen ‘Dendrocopos Major’ tegen maar konden wel zijn huisje vinden en dat was toch het belangrijkste. Nu maakten we even een ommetje lang de EC ‘Die Dinkel Aue in Losser’ en via ‘Snappie’ naar de ‘Zevenmijlslaars’. En zo waren we alweer bijna aan het einde van de wandeling. De eerste bonus kon nu worden gezocht wat de ‘Vogelvinder’ was die we allemaal hadden gevonden en goed hadden geplaatst want we vonden de stash in een logische behuizing. Als laatste gewone cache lag ‘De Bleek’ op ons te wachten waar ik gisteren ook al eens had staan kijken voor de cache ‘Oud Losser’ maar ik kwam nu van de andere kant. Ondertussen hadden we ook zo goed als alle punten van ‘Verslingerd aan de Dnikel’ bezocht en de ontbrekende antwoorden konden we nog wel beredeneren. Dus ook zochten we deze nog even op ook al hadden we de route in tegengestelde richting gelopen maar dat maakte niet uit want de stash werd gevonden. En dan eindelijk konden we naar de laatste stash maar toen waren we ook helemaal ‘Total Loss’.

IMG_20140421_122555 IMG_20140421_130250

Nog even langs de event lokatie voor een versnapering en om de organistie te bedanken voor 3 mooie dagen cachen in het Twentse land. Voor mij is dit zeker voor herhaling vatbaar en hoop dan ook dat jullie een plek kunnen vinden waar nog wat caches kunnen komen te liggen. Zelf ging ik nu op de fiets naar mijn B&B om de cachemobiel op te halen waar ik nog mooi droog aankwam. Moe maar voldaan kwam ik anderhalf uur later thuis aan en gingen de voetjes even recht uit want ik was helemaal TOTAL LOSS!!!!!!!!

IMG_20140421_125511

40,3KM in 6h 44m.

No comments yet.

Leave a Comment