Loslopers op Zondag

Na een goede nachtrust ging ik vandaag Loslopen op zondag en de start was bij een bekende lokatie. Landgoed Boerderij Judithhoeve had ik jaren terug al eens bezocht voor een andere cache die hier nu langs liep. Maar ik was nog vroeg dus fietste ik eerst door naar ‘Oud Losser’ waar het nu lekker rustig was om deze cache te gaan ondernemen. Wel een paar keer goed moeten kijken maar alles bleek te kloppen want ik kwam steeds goed uit. De bleek vondt ik wel het leukste plekje om te zien. Dan nog twee tradi’s waarvan de ‘Oude Steenfabriek’ wel erg interressant was om te zien.

IMG_20140420_164040

Nu door nar het event waar ik even na tienen aan kwam en meteen hartelijk werd begroet door een paar andere teams die ik gisteren was misgelopen. Nu mocht ik vandaag wel met hen Yellow Lupo, Duo Kire en Duo Cothe mee om vandaag te gaan loslopen. Maar eerst nog even inschrijven en de WP’s laten laden in de GPSr en na een bak koffie gingen we op pad. De eerste die we tegen kwamen was het eindpunt van de ‘Kateekerspieker 3’ en hoewel in een paar punten niet had gevonden kon ik deze toch vinden dankzij de inbreng van anderen. Later op de dag zou ik deze punten nog wel bezoeken maar dan had ik de stash maar vast gevonden. De eerste van de serie zou ‘Magnetische aantrekkingskracht’ moeten hebben maar bleek onze magneten af te stoten dus moest er een andere nette oplossing worden bedacht. Een passende sleutel voor het ‘Sleutelgat’ hadden we eerder en dankzij deze 2 konden we ook op zoek naar ‘Eptesicus Serotinus’ die wel op de kop hing J. Als een uit een ‘Katapult’ werden we gelanceerd naar de ‘Verdwaalde schildpad’ die opgespoord diende te worden en met vereende zoekkracht werd hij gevonden en weer in de beek uitgezet. Eindelijk dachten we even te kunnen rusten maar dat lukt niet op een ‘Lost place Canapé’. Dus dan maar door naar de ‘Wollewei’ waar we wel even bij de tijd moesten zijn om de juiste peiling te kunnen maken maar dat was voor de meesten van ons geen probleem. Om in golftermen te komen we sloegen een ‘Hole in One’. 1 van de mooiste creaties van vandaag was wel ‘De Schuilhut’ die moet je gewoon komen bekijken. Dan toch echt naar het ‘Rustpunt’ al deden wij dit iets eerder op de camping maar goed dat was ook rust. Langs het ‘Ossenschot’ gingen we naar ‘Betula Pendula’ om daarna van de route af te wijken om een ronde door het ‘Haagse bos’te wandelen waarvan de stash wel vernuftig is verstopt en zonder het juiste tooltje ook niet gelogd kan worden. Gelukkig was er bij ons wel iemand die de juiste gereedschappen bij zich had. Dan weer verder met het ‘Alfabet in de natuur’ waar ook even over een slootje gesprongen moest worden. Onderweg naar de laatste kwamen we nog vlak bij het ‘TB hotel Kroamerie’ en die ga je dan natuurlijk ook even zoeken en loggen. Nu mochten we eindelijk gaan ‘Struukduuk’n’ en toen begon de ellende want toen moest de eerste bonus berekend worden en dat was nog een heel karwei maar uiteindelijk kwamen we er uit en vonden we ook deze stash ‘Crystal Clear’ wat restte was de echte bonus voor vandaag om deze ronde af te sluiten en daze stash was weer erg mooi gemaakt. Nu konden we terug naar de boerderij na weer een geslaagde losloop dag. Oant Moarn.

IMG_20140420_092247 IMG_20140420_183958

Na even te hebben uitgerust ging ik op pad voor ‘Het Snippert’ een leuke rondgang rondom de boerderij met gegeven wp’s en eenvoudige vragen zodat het genieten van de omgeving voorop kon staan en zo liep ik de punten vlot af en kwam uiteindelijk niet ver van het punt af waar ik was gestart. Hier nog wel even lastig gevallen door eoa vliegbeest maar ik kon mijn naam bijschrijven. Nu moest ik toch even hoognodig naar de ‘Waterplaat?’ maar om deze open te krijgen is wel genoeg energie nodig en als je hoog nodig moet is dat niet altijd voorradig. Gelukkig was de CO in de buurt die wel voldoende energie had en het valluik plofte open en was onze behoefte gedaan. Inmiddels had ik wel zin in een ‘ÍJSJE’ want daar was het wel weer voor. De ‘Duivels-Cache’ mag van mij ‘Duivelse-Cache’heten want ik hou niet zo van heen en weer over hetzelfde pad maar goed het punt was wel mooi om te zien dus zo duivels was het nu ook weer niet. In ‘Het Arboretum’ genoot ik van alle diverse bomen maar er was er maar 1 waarvoor ik speciaal kwam. De cacheboom. Aan de andere kant van de Lutte kon ik wel ‘Het 4e kabouterhuisje!’ vinden maar de eerste 3 waren spoorloos. De zoektocht naar het ‘Aardbeienbankje’ bracht mij ook al langs diverse bomen en ook hier was de cacheboom de belangrijkste al gaf deze mij nog wel een klap op het hoofd. Na even op de ‘Preekstoel’ te hebben gezeten ging ik via ‘Egheria’ naar ‘Met stip o de kaart Oldenzaal’ en dit was echt wel de leukste stip tot nu toe. Echt een bijzonder plekje. Nu wilde ik wel eens ‘Rustig Achterlangs’ en had vandaag al wat gehoord over de stash ook van de CO zelf maar ik had deze info niet nodig ik vond hem zo ook wel. Nog een trio te gaan en de 1e was OSA 2 en via ‘De Jufferbeek’ mooi plekje trouwens midden op een industrieterrein. Naar de laatste ‘Blik op de Snelweg’.

IMG_20140420_165018

79,5KM in 11h 46m.

No comments yet.

Leave a Comment