Losplopers op Zaterdag

Het paasweekend staat voor de deur en een paar weken geleden toen ik in twente was voor het Reutums wandel event zag ik een flyer liggen van een ander leuk wandelevent. Dit event duurd 3 dagen en werd het loslopers wandelevent genoemd. Dus ik bij thuiskomst mezelf meteen voor alle 3 de dagen ingeschreven. Wat restte was nog een B&B zoeken in de beurt zodat ik er een lekker weekendje weg van kon gaan maken. Deze werd gevonden in Oldenzaal en is B&B Kroese mooi aan de zuidkant van de stad dus mooi aan de kant van Losser waar de events zijn.

IMG_20140419_104728

Loslopers op zaterdag was de eerste en ik vertrok rond een uur of 8 van huis richting B&B om daar de cachemobiel te stallen en dan op de fiets naar losser te gaan. Dit was een goeie 6km dus goed te doen. Om een uur of half 11 was ik in Losser en de startlokatie was even verrssend als ook toepasselijk voor een wandelevent. Het bleek dat we gingen starten vanuit een schoenenwinkel en ook nog 1 gespecialiseerd in wandelschoenen dus beter kon niet. De ontvangst was ook prima met koffie en bijpaasende traktaties. Na het inschrijven kon ik meteen aan de slag in de winkel want de eerste cache kon je in de winkel oplossen en je steekt er heel wat van op. De oplossing was na rondjes winkel klaar en ik kon op pad voor de stash die ook nog eens heel leuk en mooi was gemaakt. Dan de eerste multi in de wandeling een mooi rondje door Losser met als mooiste WP de Martinustoren waar een vrijwilliger ons honderd uit vertelde over de kerk en de nog bestaande toren. Inmiddels had ik mij aangesloten bij een groep cachers uit de regio waar ik Team Gossens bij zat wat het enige team was welke ik kende maar daar kwam tijdens de wandeling wel verandering in. Vlak voor het einde van de multi kwamen we langs de ‘Spoorlijn Losser’ die mooi verborgen zat. Het eindpunt van ‘Melk en Honing’ was ook weer erg toepasselijk en kan niet missen. Hier niet ver vandaan ligt de ‘Staring Groeve’ dus meteen deze EC maar eens bezoeken zo mooi midden in het dorp. Inmiddels waren we aan de rand van Losser en we gingen over de ‘Brug’ langs ‘Danger’ waarna we de ‘Dwarsligger’ maar net konden ontwijken voor we de ‘Oude Paden’ op gingen en echt Losser hadden verlaten. Inmiddels waren er nog wat cachers bij ons aangesloten en ook bij ‘Arachnafobie’ meldden zich nog een paar. Ach hoe meer zielen hoe meer vreugd toch. Bij de ‘Bushcraft’ had ik een mooie afwijking en kwam ik toch een paar bomen verder uit. De ‘Twentse weersteen’ gaf aan dat het mooi weer was en hij had gelijk. Na even goed ‘Zoekuh!’ gingen we op deze mooie zonnige dag op bezoek bij majoor ‘Henk Brinkgreve’ die mooi over de landerijen uitkijkt vanaf zijn sokkel. “Klop Klop’ is de naam van een surrogaat slagroom maar deze cache was toch anders maar ook toepasselijk. Bij ‘Feeding time’ nam ik zelf ook maar meteen even een broodje want de innerlijke mens lustte wel wat. Vervolgens gingen we door het ‘Natuurgebied’ naar de ‘Siamese tweeling’ die wel een beetje leek op de ‘Dodelijke omarming’. Na de ‘Wildafrastering’ liepen we Losser weer in en mochten nog even op de ‘Blokfluit’ spelen als deze werd gevonden teninste. Als laatsten van het rondje ‘Oranje met wimpel’ en de ‘Bonus’ voor we weer richting schoenwinkel gingen voor een lekker kop soep. Een geslaagd rondje met vele leuke en afwisselende caches en ik heb nu al weer zin in morgen.

IMG_20140419_122605

Ik had nog wat tijd over om wat andere caches in Losser te doen en begon met ‘Zicht op 4 en 5 mei’ en kon daar meteen ook de vragen van ‘Rondom Martinus’ beantwoorden. Dan naar ‘Logement Smit’ om als laatste in Losser de Scouting te bezoeken waar ik toch even moest frunniken om de stash te pakken. Terug in Oldenzaal eerst installeren in de B&B en daarna weer lekker op de fiets een ronde door de stad voor een aantal caches uit de serie ‘Oldenzaal, spoorlijn en autosnelweg’ ‘Mooi hé’ en de ‘Industrie Kei’ Ook de ‘Joodse begraafplaats’ een ‘Appel en een peer’ de ‘Muziek van Bond’ en de lastigste van het stel ‘Deze heeft de tijd wel’ Als laatste van deze mooie avondronde ‘Heil der Kranken’ en hierna kon ik moe maar voldaan terug naar mijn tijdelijke huis in Oldenzaal-Zuid.

IMG_20140419_123947

45,6KM in 10h 53m.

No comments yet.

Leave a Comment