Aan de slag in het Dwingelderveld

Na een maand zonder te cachen stond er voor vandaag weer een CiTo gepland van SBB in het Dwingelderveld. We verzamelden op de parkeerplek bij Spier en gingen vanaf daar een stuk het Dwingelderveld in om na 10 minuutjes op de werkplek aan te komen. De meesten zijn inmiddels wel bekend met de werkzaamheden dus veel uitleg hadden we niet nodig maar er waren ook wat nieuwe gezichten bij en Jacco wilde met alle plezier nog even uitleggen wat de bedoeling was en wat niet. Dus we konden meteen aan de slag om jonge dennen te verwijderen zodat het bos niet helemaal dichtgroeit en de heide eronder kans krijgst zich wat te verspreiden of in ieder geval in stand te blijven. Ik was zelf niet helemaal fit en kon maar moeilijk op gang komen maar toch een mooi aantal boompjes omgezaagd. Zo halverwege was er tijd voor koffie en daar knapte ik best van op en dat bleek ook zo te zijn in de 2e sessie waar het werk me wat gemakkelijker afging en ik langer aan een stuk door kon zagen. Zo rond half 1 hadden we een flink stuk gedaan en hadden Jacco en Maarten de broodtafel klaar staan inclusief een pan dampende snert en dat gaat er altijd wel in na een ochtend lekker werken in het bos.

 

IMG_20140215_092407 IMG_20140215_095048

 

Na de CiTo had ik nog een paar caches in de planning en de eerste wilde ik al heel lang doen maar op de 1 of andere manier kwam het er maar niet van maar vandaag was ik vastbesloten en was er tijd genoeg om deze mooie wandeling bij het Blauwe Meer te ondergaan, want over deze cache gaat het. Een mooie rondgang waar alles goed te vinden is al moest ik op een paar plekken wel een hindernis overwinnen door water en/of de harde wind maar dat maakte het extra leuk en op het einde een mooie ammobox zoals wel vaker het geval is bij een wat oudere cache.

 

IMG_20140215_104225 IMG_20140215_140535

 

Voor de volgende multi ging ik een klein stukje verder, om precies te zijn het Smilder Oosterveld wat aan de voet ligt van de radio en tv-toren van Smilde die fier in de lucht prikt. Door de harde wind kon ik zien dat aan 1 kant de tuidraden wat slapper hingen de mast dus veel vind ving. Maar goed het gaat om de wandeling dus mijn neus uit de lucht gehaald en vooruit gestoken en op pad. Op het 2e punt kon ik geen aanwijzing vinden maar door logisch na te denken toch op WP3 gekomen welke ook klopte dus mijn aanname was goed. Het Oosterveld lag er prachtig bij in het zonnetje en de wp’s waren mooi gemaakt dus dat was mooi meegenomen. Tussen het laatste punt en de stash nog 3 reeën gespot die mooi bleven staan omdat ik zelf ook niet beweegde  en ze mij even niet doorhadden. Toen ik doorliep hoorden ze mij en sprinten weg. Onderweg kwam ik ook nog langs de stash van het “Zendstation Smilde” en kon deze dus mooi ook even loggen. De stash van het SMilder Oosterveld is mooi gemaakt en je loopt er ook niet zomaar even mee weg. Op de terugweg nog een paar stops gemaakt om wat opgeloste mysteries te zoeken die al eens opgelost waren. Het was een vermoeiende maar leuke en afwisselende cachedag.

 

IMG_20140215_142546 IMG_20140215_143617

No comments yet.

Leave a Comment