‘t Ogeveins Neijoarsevent

In gewoon Nederlands Hoogeveens Nieuwjaarsevent maar dat was pas ‘s avonds en aangezien ik nog vrij had besloot ik overdag te gaan cachen rondom Hoogeveen. De eerste bestemming was Assen om op zoek te gaan naar ‘Bartje gaat op vakantie’. Hij wist namelijk de weg niet naar de landen die hij wilde bezoeken. Nu kende ik de landen wel waar hij naar toe wilde dus bood ik mijzelf aan als gids voor vandaag. Onderweg kwamen we hier ook langs een mooie ‘Tonderzwam’ die zeker het bekijken waard is.

Na de reis met Bartje ging ik naar Donderen om het Áardkundig monument: Steilrand Donderen’ te bekijken. Ondanks dat het slechts een kleine steilrand is kun je goed de diverse lagen in de grond onderscheiden. Ik werd goed gadegeslagen door wat geiten die er naast hun onderkomen hadden maar niet bij mij konden komen. Op de lokatie is veel interessante info te vinden.

IMG_20140103_133204 IMG_20140103_113604

Hierna was het tijd om een uitstapje te maken naar de provincie Groningen voor een oude cache ‘Marwi 1 – Leinwijk’. Het eerste stuk ging nog wat langs de nieuwbouw maar al snel ging ik links de natuur in waar het heerlijk rustig was. Halverwege staat een mooie uitkijktoren waar ik goed over het hele gebied kon kijken. Het laatste punt bracht mij bij een langs een mooie Amerikaanse Windmotor die origineel ergens anders stond maar nu hier een plekje heeft gevonden. De stash zelf was goed te vinden en was prima verzorgd.

IMG_20140103_104348 IMG_20140103_104133

Dan weer terug Drenthe in om op zoek te gaan naar de ‘Gletsjerkuil’, dit was natuurlijk geen probleem want de route is goed aangegeven. Een ronde gemaakt on de kuil om te kijken over hoe en wat deze is ontstaan. Dit is hier niet eenvoudig want de echte kenmerken die uitsluitsel geven wat het nu eigenlijk is. Dan door naar de ‘Elperstroom’ voor de langste wandeling van deze dag. Ik trof het met het weer dat het steeds droog was op de momenten dat ik mocht wandelen. Deze wandeling was heerlijk om te doen al moest ik her en der wel goed kijken om te zien wat het nu eigenlijk was wat ik zocht. Maar na even goed kijken was alles wel te vinden. Her en der was het best drassig maar ik had goed schoeisel aan en kon ik lekker door stappen. De stash zelf stond flink in het water maar omdat het een waterdicht vat is was alles prima droog.

Nu op weg naar Meppen voor een ‘Taste of Scotland the Old Scatness Bear’. Zelf zit ik nu ik dit aan het schrijven ben aan een andere taste of Scotland een heerlijke 12 year oude Glenn Fiddich. Als laatste wandeling staat een rondje over het ‘Nuilerveld’ op het programma. De route is prima aangegeven en alle paaltjes zijn nog aanwezig al ligt er wel eentje lui horizontaal. Ik moest mijzelf nog wel een weg banen door een kudde schapen die precies op de route lagen. Maar als je aankomt zijn ze wel nieuwsgierig maar ze maken zich snel uit de voeten als je te dichtbij komt. Wel jammer dat je voor de stash nog weer naar een ander plek moet rijden maar de wandeling is beslist de moeite waard.

IMG_20140103_153955 IMG_20140103_113309

Inmiddels was het tegen zonsondergang en ging ik richting Hoogeveen waar het toen ik aan kwam flink begon te regenen. Dus maar even in de cachemobiel een tukkie doen tot het droog is. Rond 7 uur was het droog ik ging ik nog een rondje Munzeëen voor ik naar de ‘Aqua Nostra’ voor ‘t Ogeveins Neijoarsevent’. Ik kwam even na achten binnen en het was er al gezellig druk en kon ik mij lekker mengen in de diverse conversaties die er gevoerd werden. Eerst maar een lekker bakkie koffie om wat op te warmen want ik was wel een beetje koud geworden. Een aantal leuke en onderhoudende gesprekken gevoerd oveer van alles en nog wat. Helaas kreeg ik al snel last van hoofdpijn en dus besloot ik iets vroeger dan gepland naar huis te gaan. Maar ik mij prima vermaakt in de tijd dat ik er was.

No comments yet.

Leave a Comment