Driving home for …

En dan is het weekje Zeeland alweer voorbij en kan de thuisreis beginnen. Vandaag wat vroeger opgestaan zodat ik de dag maximaal kon benutten om op de weg naar huis nog wat leuke plekken te bezoeken. Eerst maar op pad naar Colijnsplaat wat mij altijd doet denken aan Coen Moulijn. Maar daar is een ander beeld voor opgericht. Dit is 1 van de vele monumenten die doet herinneren aan de watersnood van 1953. In vele Zeeuwse dorpen hebben zich dan ook vele drama’s afgespeeld op de betreffende onheilspellende februari in 53.

IMG_20131231_084125

De volgende bestemming is ‘De Slikken van Heen’ waar eerst een lekkere wandeling werd ondernomen door een wel erg drassig gebied maar daar was ik gelukkig op geschoeid. Het was wel erg glad op de plekken waar ik moest afdalen naar een vlonderbrug en de bruggen zelf waren al niet veel beter. Hier waren de laarzen wat minder van nut. Het eerste leuke punt was het kijkscherm waar echter niet veel te zien was op deze winderige dag. Dan maar door naar de ‘Uitkijktoren van de Slikken van Heen’.  Deze gaf een mooi uitzicht over het gebied en heb even staan genieten van de omgeving. Op de terugweg naar de cachemobiel nog langs ‘Prins Hendrik’ geweest en dan met de auto naar de ‘Slikken van de Heen’. Hier op en rondom de sluis mij prima vermaakt, wat zal het hier zomers ook heerlijk druk zijn als men weer een kwartier moet wachten voordat de brug weer bediend kan worden. Ik kon mooi nog een cache loggen en nog een paar foto’s maken van ‘De sluis van Benedensas’.

IMG_20131231_093555 IMG_20131231_100304

Volgende bestemming waren sluizen van een hele andere orde namelijk de Volkerak Sluizen voor de Virtual ‘Sluizenzicht’. Hier kunnen heel wat schepen gelijktijdig geschut worden zeg wat een groot geheel is dat zeg. Dan naar Barendrecht voor dit keer een klein ‘Monument(je) 1953 – Achterzeedijk’. Een stuk verder langs de oude Maas liggen ‘De Visserijgrienden’ die je er totaal niet verwacht dus het was ook een verrassing toen ik mijn hoofd over de dijk stak. Even een lekker rondje gemaakt in wat wel een oorlogsgebied leek zoveel werd er geknald rondom in de steden. De laatste Earthcache van deze dag was ‘De weg naar zee’ wat nog een hele rit is maar wel de moeite waard om even lekker van het uitzicht te genieten. Er mocht echter wel een knijper op de neus want wat stonk het er naar al die vuile industrie daar maar dat krijg je als de wind verkeerd staat. En bovendien werk ik er zelf aan mee met mijn stinkende cachemobiel.

IMG_20131231_110534 IMG_20131231_110431

Voor de laatste cache van dit jaar moest ik nog even met het veer oversteken naar ‘Maassluis 1. Eerste stad aan de Waterweg’. Deze was mooi vlot gevonden zodat ik nog wat tijd over had om even te kijken of er nog ergens een Xmas munzee was die ik nog niet had en waar ik eventueel kon gaan tanken om de reis naar huis te halen zonder te hoeven lopen.

IMG_20131231_141244

Alle cachers bedankt en een Goed uiteinde en een nog beter 2014 toegewenst.

No comments yet.

Leave a Comment