Verdedigingswerken van Vlissingen

Voor vandaag staat een rondje langs de vele verdedigingswerken in en om Vlissingen op het programma. Een keer niet zoveel in de auto zitten maar wat meer lekker in de buitenlucht wandelen. En aangezien het weer net zo mooi was als gisteren was dat echt heerlijk.

IMG_20131229_104225 IMG_20131229_132624

Maar eerst moest ik een ‘Lekke band’ plakken en dan kon ik echt op weg naar mijn eerste doel van deze dag de ‘Dishoekse Zandlopers’. Nou die waren er genoeg vandaag want er waren heel wat hardlopers onderweg die veelvuldig aan het zandlopen waren. Het was een lekker rondje om wakker te worden. Dan de eerste bunkers van vandaag in ‘Traces of War’ en ‘Stützpunkt Kolberg 2’. Hier kon ik zelfs nog even de bunkers in maar echt veel te zien is er natuurlijk niet. Via de ‘Paarden’ naar landgoed ‘Ter Hooge’ voor een flink drassige wandeling maar dat had ik al gezien toen ik aankwam en dus meteen de laarzen aan en dus leverde dit mooie rondje voor mij geen natte voeten op. Voor de stash moest ik nog wel even goed kijken want ik stond eerst aan de verkeerde kant.

IMG_20131229_135444 IMG_20131229_130230

Na deze wandeling een kwartet mysteries met ‘LEGO’ ‘????e?s’ ‘Op de tast’ en een ‘Boeket Bloemen’. Vervolgens naar de andere kant van Vlissingen voor een bezoek aan Fort “Rammekens”. Ondanks de regen van de afgelopen tijd waren de paden toch goed te lopen alleen het doorsteekje wat ik liep naar ‘Schildpad en Vogel’ waar het gras behoorlijk drassig was. Op de route lag verder nog ‘Wind je niet op’ maar deze kon ik niet vinden. De cache ‘Rammekens’ kon kort daarna ook berekend worden en ik kon op jacht naar de stash. Het laatste stukje was het echter wel flink oppassen maar ik bleef op de been en zo kon ik weer een oldie van het to do lijst af halen.

IMG_20131229_163111

 

Nu eerst maar de cachemobiel ‘thuis’ brengen echter kwam ik nog wel langs ‘Knabbel en Babbel’ en dat was 1 van de leukste caches van deze afgelopen dagen. Een echte aanrader. Terug in de stad ging ik te voet verder om nog een mooi rondje door de stad te maken. Eerst naar de ‘Lichtjes van de Schelde’ en nog een paar vlakbij het station. Helaas kon ik ‘Vlissingen – De Punt’ niet vinden terwijl ik de vorige verse wel op mijn lijstje heb staan. Gelukkig kon ik ‘Wie het grote niet eert is het kleine niet weerd’  wel prima vinden wat wel anders was bij de ‘Oranjemolen’ de molen zelf was geen probleem maar ik kon geen cache vinden alleen een holletje in de grond. De laatste van deze dag was ‘Ervgoed’ en dat was het bezoekje meer dan waard. Echt zeer verrassend dat je zo’n mooi plekje tegenkomt in de stad. Wel even zoeken naar de ingang. Tot slot van deze dag mocht ik nog genieten van een prachtige zonsondergang.

IMG_20131229_164054

No comments yet.

Leave a Comment