Verovering van Zeeuws-Vlaanderen

Lekker vroeg uit de veren om bij de dageraad bij de eerste cacheplek te arriveren die veroverd moest worden. Na even een kontje was de Koeienput gespot en dus ook gevonden. Helemaal in het oosten was de 1e earth cache van de dag  en dit was de Vlaamsche Kreek die heerlijk in de ochtendzon lag te schitteren. Wat een verschil met gisteren met regen en een harde wind. Bij de Mr. van der Heijdengroeve kwam ik voor een dicht hek te staan maar een beetje cacher laat zich niet zo maar uit het veld slaan en na een ommetje kon ik toch een plekje vinden vanwaar ik de groeve toch kon bekijken. Wel niet zo goed als ik graag had gewild maar de belangrijkste kenmerken kon ik zien. De laatste in deze hoek was een wandeling langs d’Opperstraat waar ik dus even lekker de benen kon strekken met een mooie oude cache met een echte ammobox tot slot.

IMG_20131228_102952

Zo’n beetje in het midden van Zeeuws Vlaanderen ligt Biervliet en daar ligt de oldie ‘Haringstad’ een prachtige wandeling door dit mooie plaatsje in Zeeland. De stash lig zelf mooi verborgen maar toch goed te zien. Aan de Westerschelde ligt het dorp  Hoofdplaat en net buitendijks liggen de Hooge Platen die juist nu met eb goed te zien waren en lekker in het zonnetje lagen. De verschillen tussen de slikken en schorren was dan ook goed te zien vanaf dit mooie uitzichtspunt.

IMG_20131228_132220 IMG_20131228_132245

Via de kustlijn trok ik westwaards op zoek naar Fossiele Haaientanden. Helaas kon ik geen echte vinden maar kan me wel voorstellen dat ze hier te vinden zullen zijn getuige het kunstwerk wat in Cadzand-bad staat. Nu ik toch al lekker bezig was geweest op het strand was ik wel in voor de Beach Party for Kids. Maar dan wel zonder de kinderen. Hier bekeek ik eerst even goed het zand om te zien waar eerder gegraven was en daar ging ik prikken. Ik merkte meteen dat het minder stevig was en na kort prikken was het dan ook plok. Van huis uit heb ik zelf 2 kolenschoppen meegekregen waarmee ik de schat opgroef.  Ondanks dat het druk was op het strand heeft niemand mij gezien.

IMG_20131228_144024

Genoeg gespeeld nu weer serieuze zaken op de grens met België om Het Zwin nader te bestuderen. Een aantal jaren geleden was ik hier ook al eens maar het was toen zo druk dat ik geen plek kon vonden en nu was er ruimte te over. Doordat het eb was kon ik het hele zwin goed bekijken en je hebt een mooi doorkijkje naar de Noordzee. Een stukje landinwaarts ligt Retranchemant met de mooie oude cache Contra Escarpe. Het lijkt wel of ik in Frankrijk aan het cachen ben qua namen. Maar gelukkig was de omgeving echt Nederlands met een molen die vol in bedrijf was in dit oude dorpje.

IMG_20131228_145708

Hierna had ik meer tijd over dan verwacht en kon ik rustig cachend weer richting Terneuzen rijden. Het eerste bezoek was aan ‘t Kerkje gevolgd door de Canadian Liberation March waar mijn auto zwaar op de proef werd gesteld en zeker niet schoon bleef. Het rondje in de Mosselstad was een stuk schoner alleen de eindplek in het bos was wat minder toepasselijk en ik moest daar toch echt even goed zoeken. Via Luctor et Emergo dia bij een mooie Coupure ligt naar Terneuzen voor een laatste ronde in Zeeuws-Vlaanderen. De tocht was wat langer dan gedacht maar ook in de schemer kon deze Vliegende Hollander de weg prima vinden. Op de eindlokatie was het meteen duidelijk waar ik moest zoeken want de hint liet geen keuze over.

No comments yet.

Leave a Comment