Op wei nei Seelân

De kerst is weer voorbij en ik had net als vorig jaar het idee om er tussen kerst en Oud en Nieuw even tussen uit te gaan. Vorig jaar was het reisdoel Zuid-Limburg maar dit jaar is de bestemming Zeeland met als uitvalsbasis Vlissingen. Om ongeveer kwart voor zeven vertrokken om bij het eerste daglicht te arriveren bij de eerste EC die op de planning stond. Dit was de Wassende Maan en het was kort voor negen toen ik daar arriveerde. Gelukkig was het droog maar mijn god wat waait het hard op die uitkijkheuvel. Maar het is wel een mooi uitzicht waarvan je kan genieten ter plekke.

IMG_20131227_090624

Op naar het veer welke we naar de overkant van de Merwede bracht. Hier ging ik op zoek naar de oldie Viersprong. Het was heerlijk rustig op de P dus in een verlaten stukje bos kon ik op zoek naar de Viersprong waar de paden nog echt prima begaanbaar waren ondanks alle regen van de afgelopen dagen. Ook de stash werd in prima conditie gevonden. De volgende was de virtual Moerdijkbrug waar je even een ommetje voor moet maken om er te komen maar dan krijg je een mooi stukje Nederlanse historie te zien.

Nu ging ik uitWaaien bij de Zandwiel de Haagsche Dijk waar ik links en rechts waaien tegenkwam en het ook nog eens hard waaide. Wel mooi om te zien die verschillende waaien waarvan de grootste nu als visvijver gebruikt wordt. Dan door naar Roosendaal voor een 7tal challenges die allemaal betrekking hebben op het vinden van Earth caches in zoveel mogelijk landen. Uit mijn hoofd heb ik in 12 verschillende landen een EC gevonden maar dat kunnen er net zo goed nog een paar meer zijn dus deze hele serie mocht ik loggen.

IMG_20131227_104418

Nog wat zuidelijker ging ik naar de Rozeven weer een oldies die op mijn to do lijstje staat. Wat een mooi gebiedje hier en alles is prima te vinden. Op de eindplek wel even goed moeten kijken maar wel vlot gevonden. Daarna via de EC de Zoom die wat verlaten achter een P ligt naar de Borgvlietse Duinen voor een prachtige wandeling om de duinen heen want er doorheen mag niet. Na het Zicht op de Golfbaan naar de Schoelieberg wat een overblijfsel is uit het Saaliën.

IMG_20131227_132640

In de buurt van Woensdrecht een mooi kwartet aan Earth Caches die kort bij elkaar liggen en dus snel kunnen worden bezocht. De eerst was de Kamduinen Huijbergen gevolgd door de wat minder interessante Grondwatermeter Kortenhoef. Al was de info natuurlijk wel weer goed zodat je er toch wat van op steekt. Op de Brabantse Wal de Trambaan hoef je echt niet bang hoeft te zijn worden overreden door een tram want die rijdt er niet. De laatste was De Agger een stuk historie over hoe de Schelde hier ooit liep. Een stukje verder dan eindelijk mijn eerste Cache deze dag in Zeeland en dat was de Quade Saterdach. Helaas was het zicht erg slecht zodat ik niet veel kon zien op de Schelde. De wind en de regen die net even viel hielpen ook al niet mee.

IMG_20131227_153850

Hierna nog tijd voor een kwartet caches  In Den Inkel waar het flink nat was en dus waren modderpoten onvermijdelijk. Maar het waren een paar leuke caches die mooi in 1 wandeling gegoten konden worden. Onderwg ook nog weer wat kunnen opsteken en dat is weer mooi meegenomen. Nu was het wel tijd om richting logeeradres te rijden om lekker voor zessen klaar te zijn.

No comments yet.

Leave a Comment