In de polonaise door de Gemeente Coevorden

Afgelopen vrijdag belde Geert van de Kissieszoekers mij of ik vandaag zin had om weer samen een dagje te gaan cachen. Nou hier had ik uiteraard wel oren naar al zou ik eigenlijk naar SR13 in Ljouwert maar een dag cachen met Geert is ook erg leuk en dus dat werd het. Na een kort overleg besloten we te gaan fietsen en wel de ‘Polonaise Trail’. We spraken af om 0900 uur op de Carpool van Wachtum waar wij zo ongeveer gelijktijdig aan kwamen. Bij het gereed maken van de fietsen kwamen er ook nog een aantal luie cachers voorbij om de lokale CC te loggen en zo zagen we meteen waar deze verstopt zat en dat werd dan ook onze eerst found van de dag.

Nu konden we echt op onze stalen rossen springen om naar de eerste cache van de trail te fietsen, dit was voor ons nummertje 93 om vanaf daar tegen de klok in eerst de oneven nummers weg te werken. Het eerste stuk ging hoofdzakelijk langs het Hoogeveen kanaal maar dat lieten we mooi recht liggen deze keer in plaats van links. Want aan die kant lagen de caches verborgen meestal mooi in een klip achter een boom zodat we eigenlijk nooit lang hoefden te zoeken en altijd weer snel op pad waren richting de volgende die echter nooit ver weg was. Tussendoor slechts een paar andere caches gedaan waar de ‘Alpaca’ 1 van was die ik maar niet kon vinden in mijn GPSr. Dat bleek bij thuiskomst wel te kloppen want ik had hem in 2011 al eens gevonden. De Alpaca is in ieder geval erg enthousiast en rent lekker met je mee als je langs fietst.

Bij deze cache kwamen we ook het gespuis uit DZM tegen, die we regelmatig treffen als we op pad zijn. We blijken toch vaak hetzelfde idee te hebben. Na wat geogebabbel gingen we ieder onze eigen kant weer op want zij fietsen met de klok mee. Wij besloten hier ook meteen maar een stop in te lassen voor een broodje en een bakje koffie ook omdat het hier wat minder winderig was. Bovendien was dit de enige dag met een lekker zonnetje deze week dus ook daar van kunnen genieten. Maar niet te lang blijven hangen want we hebben nog genoeg te doen vandaag. Dus sprongen we weer op onze fietsen en hadden er al weer rap een lekker tempo in zitten.

Toen we op een gegeven moment nog wat meer richting het Noorden gingen en de wind lekker in de rug kregen was het helemaal lekker weer. Rond een uur of 12 waren we bij ‘Op Fietse 7’ gearriveerd en vonden het hier ook wel weer tijd voor een broodje met koffie. Hier stonden we helemaal uit de wind en was het prima toeven zo vlak onder de rook van Emmen. Na deze stop ging de trail wat afwisselender verder door dorpjes door velden door bossen en langs mooie lanen. Dit was dus meer genieten dan het eerste stuk. Bij #24 moesten we voor #20 en #22 even de velden in wat behoorlijk blubberig was en dat deed onze fietsen geen goed want die zagen er niet meer uit na deze 2. Maar na een ritje door een paar plassen was het ergste er alweer af.

Op de noordelijke gedeelte van de polonaise kwamen we natuurlijk de heren van DZM ook weer tegen die er al bijna waren terwijl wij nog een heel stuk moesten bikkelen. Gelukkig waren ook hier de caches goed te vinden al moesten we bij de paar caches in het gras wel even goed kijken natuurlijk. Bij #50 kwamen we een local met hond tegen die ons vroeg wat al die lui hier nu eigenlijk te zoeken hadden want hij zag ze op verschillende plekken achter bomen verdwijnen om even later weer tevoorschijn te komen. Na onze uitleg vond hij het helemaal goed en wist nu wat al die vreemde snuiters hier doen.

Wij gingen weer verder want er was nog genoeg te doen en aangezien het snel donker wordt in deze tijd van het jaar wil je niet teveel tijd verliezen. Op dit stuk kwamen we ook nog een paar cachers tegen die met hun cachemobiel langs de caches gingen wat ik toch wel jammer vind want zo zie je toch een stuk minder van de omgeving. Maar goed een ieder zijn eigen ding wij fietsen liever. Lekker bezig in de buitenlucht. Om 1500 uur waren wij de voorlopig laatste van de trail en konden terug naar de carpool. Omdat we nog wat daglicht over hadden besloten we nog via een paar andere tradi’s te fietsen om het stuk wat afwisselender te maken en het bleek dat we nog een paar leuke plekjes te zien kregen ook. Kijk dat is nu waar we het voor doen. Zo rond 1600 uur kwamen we weer op de carpool na een heerlijke fietstocht van bijna 45km.

Geert weer bedankt voor een gezellige dag cachen en al vast Goede Kerstdagen en een goed uiteinde gewenst aan alle Kissieszoekers.

No comments yet.

Leave a Comment