Blokje om

Het was mijn idee om dit weekend eens lekker binnen te zitten in mijn racestoel. Maar toen ik naar buiten keek ben ik toch maar van gedachten veranderd en op mijn fiets gesprongen om een lekker stukkie te gaan fietsen. Op het programma een aantal munzees en een tweetal caches in de richting van Sneek. Het eerste doel was een XMAS-muzee vermomd als Coal. Deze zat op een mooi plekje aan de Iewei achter Jutrijp met een goed uitzicht. Ik had toen al een uurtje gefietst dus even lekker van het uitzicht en de rust genoten. Dan weer verder richting IJlst om via de Sudergoweg weer naar de N354 te fietsen richting Jutrijp waar ik Links ging om uiteindelijk in een uithoek naar ‘Strepen maar’ te gaan zoeken. Dan een heel stuk terug richting de toren van Spannenburg die ik de hele tocht in mijn vizier hield en zo de weg niet kwijt raakte. Wel bleek in de buurt van de toren een ‘Moord onder Tjerkgaast’ gepleegd te zijn. In het voorbij gaan deze kunnen oplossen al was het wel een natte boel geworden. Nu was het nog slechts een stukkie naar huis en kon ik om koffie bij de buuv.

Op zondag eerst naar mijn ouders voor de koffie met wat lekkers maar na de lunch toch ook nog een rondje om om ook nog een kerstboom te gaan scannen in Heerenveen. Op de P bij het Abe Lenstra Stadion was een munzee veranderd in een kerstboom en die mag niet missen in de collectie. Nog een paar missende gescand in Heerenveen om dan naar het recreatiegebied ‘De Heide’ te gaan voor ook een munzee maar deze bleek voor de 2e keer te zijn gemolesteerd. Gelukkig was ik niet helemaal voor niets daar heen gefietst want op korte afstand lag de nog ongevonden cache ‘Het Heidepaatsje’. Dus dan hier maar naar op zoek met meer succes dan met de munzee. Nu weer richting huis maar ik besloot via Sint Jut te gaan om ook de cache ‘Arachnafobia’ te gaan zoeken. Helaas kon ik ter plaatse niet vinden. Blijkt dat hij off-line is en ja dan kun je ook niets vinden. Dan maar door naar huis richting de thee dit keer. Zo had ik dit weekend toch nog mijn beweging gehad.

No comments yet.

Leave a Comment