Indiana Jones en de Heilige Graal

Kort geleden ben ik gebeld door Jan van (De Trije Susters) of ik eventueel mee wilde op safari samen met Mieke (FlevoFrog) voor de nachtcache nabij Terwispel. Nu was het voor mij alweer even geleden dat ik een Nachtcache had gedaan en dus leek het mij wel wat. Vandaag was het dan zover en als vierde persoon ging Helen (Leentjuh78) ook met ons mee. Om ongeveer half 8 arriveerden wij bij de start en maakten ons gereed voor de tocht. Alle eventueel benodigde tools in de rugtas en op naar WP1. Deze was snel gevonden maar zie hem dan maar eens open te krijgen zonder wat kapot te maken. Uiteindelijk lukte mij dit door met een tak tegen de rand van de deksel te tikken en zo zo schoof hij stukje bij beetje omhoog. Hier bleken een aantal tools in te zitten die we nodig zouden hebben om te tocht tot een goed einde te kunnen brengen. Op weg naar het volgende punt ging we dwars door een dichtbegroeid oerwoud tot we weer een gekleurde fireneedle zagen en hier was onze eerste missie. Toen we de misse volbracht hadden lazen we dat we de verkeerde tool hadden gebruikt maar wie maalt daar om als het doel is bereikt. Hierna konden we een groot stuk via redelijk begaanbare paden volgen en alleen bij de WP’s die mooi in elkaar waren geknutseld moesten we even wijken van het pad. Het stuk nadat we (De Nijl) waren overgestoken en ook weer veilig terug waren gekomen was het lastigst daar we een aantal op moeras lijkende stukken over moesten steken op weg naar het in mijn ogen leukste wp van deze wandeling. Op het volgende punt bleek al dat we de cache hadden gevonden terwijl we dit nog helemaal niet verwacht hadden. Helaas was ‘De Heilige Graal’ behoorlijk ontheiligd maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben ons prima vermaakt tijdens de wandeling die goed in elkaar zit maar niet bijzonder is. Als je in de buurt bent is het leuk om hem te doen maar ik zou er geen lang stuk voor rijden.

No comments yet.

Leave a Comment