Rondje Liewarden

Voor de verandering eens een rustig weekend maar stil thuis zitten wilde ik niet dus koos ik Leeuwarden uit om eens een fijn stukje te gaan wandelen. Het parkeren deed ik bij ‘De Centrale’ waar om half 10 ‘s ochtends nog voldoende plek was voor mijn cachemobiel. De eerste cache die bezocht werd was #10 van het rondje Lwd gevolgd door de bonus en dan via de ‘Waterzuivering’ naar de Potmarge.

IMG_20131130_101918 IMG_20131130_103333

Hier lagen een mooi aantal caches langs en het geeft een wat landelijke indruk terwijl je toch midden in de stad zit. Dankzij de infoborden die langs het Potmargepaad staan veel opgestoken over het gebied en zijn omgeving. Nog even een zijweg naar ‘Brêge 3’ genomen in het Doarp Huzum wat helemaal ingesloten is door de stad. Dan via ‘Willem Lodewijk’ langs het spoor naar het beeld van de tweeling Cohen terwijl er maar 1 is in brons.

IMG_20131130_110313 IMG_20131130_122354

Achter de achmea-toren mijn eerste stempel voor de 11-stedentocht gehaald, nog maar 10 steden te gaan. In het centrum was het nog niet erg druk en ik ging eerst naar het gevang de ‘Blokhuispoort’ waar nu allerlei kleine bedrijfjes of  stichtingen zitten opgesloten. De ‘Neo-Hollandsche-Rennaisance’ bracht mij zo’n 100 jaar terug in de tijd met een paar prachtige gebouwen uit die tijd. Op de Kelders ging ik op bezoek bij ‘Mata Hari’ die ondanks de grote brand haar geheim hier nog wel prijs geeft.

IMG_20131130_114958

Nu dwars door het inmiddels gezellig drukke centrum naar het ‘Hofplein’ en even verder op zoek naar ‘Het klokje van St Anthonius’ Hier moest ik even flink dwalen tussen de historische gebouwen door en nog kon ik ze niet allemaal vinden. Wel andere klokjes maar niet die van de foto. Dus toch maar een hulplijn gebeld die uiteraard mijn ontbrekende klokjes ging luiden. Dus ik kon toch op zoek naar het hoofdklokje. Hij lag toch op een minder mooi plekje dan waar de wandeling mij langs bracht maar goed je kunt ook niet alles hebben.

IMG_20131130_123441 IMG_20131130_125802

Dan nog wat ‘Asana’ oefeningen voor ik de gracht overging om een bezoek aan ‘Ús Mem’ te brengen die ik al lange tijd niet meer gezien had. Verderop in het ‘Rengerspark’ had ik wel wat muggles verwacht maar het was er opvallend rustig en dat is ook wel eens lekker. De ‘Arendstuin’ blijft over het algemeen links dan wel rechts liggen maar met een cache maak je er een mooi rondje doorheen. En vergeet het Blomke bij Romke voor Ús Mem niet.

IMG_20131130_143140

Als laatste binnen de stadsgrachten wordt de stash van Mata Hari gevonden omdat ik deze eerst had laten liggen omdat hij niet op de route lag en ik er nu toch langs zou komen richting het ‘Toy hotel Che058’ maar deze werd helaas niet gevonden. In het ‘Vijverpark’ was het flink glibberen door de blubber maar er toch veilig gekomen en ook de terug weg goed doorgekomen. Het ‘Gabbema Gasthuis’ vondt ik voor vandaag eigenlijk de mooiste lokatie, Hier stak de ‘Kopelkerk’ even verderop schril bij af maar goed dat maakt het wel zo afwisselend. De laatste cache van vandaag was #11 van het rondje Leeuwarden. Bij  de cachemobiel terug gekomen was het inmiddels een drukte van belang op de P van de Centrale dus heb ik maar snel plaats gemaakt voor een ander stuk blik.

No comments yet.

Leave a Comment