Bomen planten in het Belevenissenbos

Na dat ik gisteren boompjes uit de natuur heb verwijderd ga ik ze vandaag in Lelystad weer planten. TJa het lijkt en beetje dubbel maar soms is minder meer natuur of andersom natuurlijk. In ieder geval ging voor vandaag de trip naar het Belevenissenbos in Lelystad. Hier werden we om 09:30 verwelkomd met koffie en koek gevolgd door een uitleg van André over wat we deze dag gingen doen. Het was de bedoeling om in totaal zo’n 1000 bomen en struiken van verschillende soorten te planten in het belevenissenbos zodat het lekker dicht wordt en je er lekker in kunt zoek raken.

IMG_20131124_092139 IMG_20131124_095425 IMG_20131124_100720

We werden in kleine groepjes opgedeeld en uiteindelijk kwam ik terecht bij Flevofrog ‘Mieke’ en AMTS ‘Alex en Monique’. Onze kar werd flink volgeladen met jonge boompjes maar dat bleek gelukkig niet alleen voor ons viertal te zijn. In de buurt van de 1e werkplek sorteerden we de bomen en struiken op soort en telden we ze uit hoeveel we nodig hadden. Dit bleek in totaal 200 stuks te zijn dus er was flink werk aan de winkel voor ons. Extra leuk en spannend werd het toe wij middels een ladder die diende als brug naar een eilandje moesten klauteren om daar de boompjes en struiken te planten. We begonnen op de zonnige kant van het eiland met een mooie groep rozenstruiken te planten die behoorlijk prikten en aan de andere kant van de heuvel een serie Meidoorn die nog harder prikten. Op de schaduwzijde van het eiland kwamen de boompjes te staan. Toen we hier klaar mee waren was het bijna tijd voor de lunch maar we hadden nog tijd om de andere beplanting op onze volgende werkplek te brengen.

IMG_20131124_101349 IMG_20131124_102340 IMG_20131124_114022

De lunch smaakte prima en bestond vandaag uit een pan dampende tomatensoep die er wel inging. Na een half uurtje weer richting het bos om weer aan de slag te gaan en we moesten nog best veel doen want er stonden liefst 115 te planten bomen en struiken op het programma. Bovendien moest er her en der ook nog wat grond glad gestreken worden om toch wat minder gemaakte bulten van een kraan over te houden. Hierdoor was de grond hier wel wat losser en hadden we de eerste 40 stuks erin zitten voor we het in de gaten hadden. De rest moest een stukje verder geplant worden op een stuk dat wat minder gemakkelijk toegankelijk was maar wij als geocacher zijnde geven daar natuurlijk niet om. Alex en ik graven de gaten waar de beplanting in moest en Monique plaatste de bomen en struiken in de gaten en gooide ze weer vol. Hier hadden we wel wat meer tijd nodig gehad maar dat kon natuurlijk niet anders en konden we met een goed gevoel terug naar het clubgebouw van de Ascanen.

IMG_20131124_110901 IMG_20131124_114015 IMG_20131124_133943

Zo was het weer een heerlijk dagje buiten werken in het belevenissenbos in Lelystad wat beslist een bezoekje waard is en zeker de kinderen zullen zich er prima vermaken. Voor ik naar huis ging wilde ik nog minsten 1 echte cache doen en dat werd de mysterie ‘Dialyse’ van AMTS die op een afgelegen plekje licht ergens aan het einde van een doodlopende weg maar beslist het bezoeken waard is. Leuk verstopt en eenvoudig te vinden.

3 Responses to "Bomen planten in het Belevenissenbos"

  1. Leuk stukje

  2. Mooie log.. 🙂

  3. Leuke log en deze CITO was zeker de moeite wáard.

Leave a Comment