Cache je naam in een dag!

Het klinkt niet zo moeilijk en al helemaal niet als je GC-nick FRLK is. Maar helaas ook met destijds iets meer dan 7500 vondsten ik voldeed niet aan de challenge. Er ontbrak er steeds wel 1 maar goed op een dag zouden de 4 puzzelstukjes wel gaan passen. In het begin toch maar gelijk langs gegaan om in ieder geval mijn naam in het logboekje te noteren en dan zien we later wel verder. Nu ruim een jaar later ging ik dan vandaag op de fiets op pad om mijn naam te cachen.

Net toen ik weg wilde gaan belde de buuv of ik zin had in een bakkie koffie dus eerst daar maar eens langs en omdat ik nog geen koffie had gehad was dat geen straf. En bovendien was ik meteen weer op de hoogte van alle roddels van Idskenhuizen. Om 10 uur op de fiets naar de eerste cache en dat was wel een heel bekend plekje voor mij. Het ‘Alde Lântsjerkje’ is namelijk ook een wp in mijn cache Jiskenhuzen.

IMG_20131118_100630

Over het mooie nieuwe fietspad langs het Idskenhuistermeer ging ik naar de bonus van ‘Leren koken met Marrit’ en dat was de eerste letter die ik vandaag moest doen. Een mooi verzorgde cache in een heel toepasselijke behuizing. Wel had ik een probleem om na het loggen de lade van de TB’s weer af te sluiten want ik kreeg het slot niet meer dicht. Dus deze maar aan het oog gehangen. Bovendien vermoed ik dat er hier niet snel wat zal verdwijnen. Later op de dag kreeg ik nog wel wat meer sloten te openen.

Gelijk maar door naar de ‘R’ wat eigenlijke eerst een andere cache zou worden maar deze werd al gearchiveerd omdat de cachers teveel overlast bezorgden aan de buren. Dus nu werd het een ‘Raar verhaal’. Deze was tijdens het DFM event online gekomen en lag mooi in de buurt. Op GZ kon ik echter niets vinden dus moest er een hulplijn ingeschakeld worden die eigenlijk dezelfde ervaring had gehad. Ik werd dan ook op een zelfde manier geholpen. Op naar de stashlokatie na het berekenen van de eindcoördinaten maar wat ik ook prikte ik vond de schat met geen mogelijkheid. Dus weer even bellen en ja ik was wel goed dus toch nog maar doorprikken. En op een gegeven moment gebeurde dat ook letterlijk met de stash. Een hoop gekraak en met het terughalen van de prikstok zat de stash keurig aan mijn prikstok gespiest. Tja een plastic emmer is daar niet tegen bestand maar ik raakte ook net de houten kist op het teerste plek en ging er net doorheen. Wel het stukje hout terug gebogen en na loggen de emmer op zijn kop weer in de grond terug geplaatst zodat de schat beschermd blijft. Dit is toch wel een ‘Raar verhaal’.

IMG_20131118_111845

Nu ging ik richting het Roazebosk voor een spelletje ‘Kat en Muis’ maar er bleek ook nog een vogeltje in het spel te zijn betrokken. Hier hield het vogeltje de wacht en bewaakte de muis de stash en de Kat was nergens te bekennen. Dit was al de derde letter die ik nodig had nog 1 te vinden. Aan de andere kant van de weg vond ik nog een K namelijk ‘Knibbel Knabbel Knuisje..’ Hé dat zijn er meteen 3. Helaas was er van het huisje weinig meer over en lag in delen door het bos. Alles een beetje bijeen gezocht en ook de logrol werd drijfnat op het pad gevonden dus deze heeft helaas wat onderhoud nodig. En dat is niet de enige want ook ‘Park Heremastate’ heeft door de storm veel schade opgelopen en officieel is het park zelfs verboden toegang op dit moment. Dan door naar de ‘Amerikaanse Molen’ in Broek aan de Plusterdyk waar ook het grasland al weer onder water is gezet voor als het gaat vriezen en dan dienst kan doen als ijsbaan.

IMG_20131118_121321

Inmiddels was de middag aangebroken en trok ik de Haskerveenpolder in om de caches van het Kampvuurevent te gaan zoeken. Eerst maar eens de meest Noordelijke en dat is de ‘Driesprong’ om daarna via ‘Tweety’ om dan nabij de eventlokatie de ‘Treurwilg’ te zoeken. Nu vindt ik wilgen helemaal niet treurig maar een sieraad voor de omgeving.

IMG_20131118_130333

Dan maar eens kijken bij de imposante ‘Waterval’ van Stobbegat en het ‘Fiskersplak’ Dit was ook de laatste letter die ik nodig had voor FRLK, waar even verderop nog een ‘Ûnderdûker’ bleek te zitten in een wel heel bizarre plek. Door naar een bekende plek die ‘Útsjoch jout op’e roeiclub’. Op de ‘Veldweg’ moest ik wel even flink in de bocht maar kon er toch nog net bij. ‘Zo lek als een zeef’ bleek ook echt lek maar ik kon het zonder de bekende Hansje Brinker af. Als je er maar meer ingiet dan eronder uit loopt dan werkt het ook prima. Een rondje om het ‘Sângat’ bracht mij een kiekeboe. De volgende was het ‘Hekwerk’ en dat klopte maar om daar nu een cache voor te plaatsen is mij een raadsel. Hierna volgde wel een leuke die echt wel goed ‘Op Slot’ zat. Gelukkig had ik het minimale aantal aan sleutels nodig door eerst goed te kijken naar het slot en de bijgeleverde sleutels. Dan door ‘Het Kabouterbos’ naar de ‘Blik op oneindig’ waar behoorlijk wat werk in zit voor zowel de CO als de cacher zelf.

IMG_20131118_134508 IMG_20131118_143532

Nu eerst maar eens op de koffie bij Heit & Mem om daarna via Scharsterbrug en even ‘Uitrusten met Marrit’ weer huiswaarts te keren na een heerlijk dagje fietsen en naamcachen in nu nog Skarsterlân.

No comments yet.

Leave a Comment