Bartjes Ommetje

Na gisteren een dagje lekker gewandeld te hebben in Rotterdam ging ik vandaag te fietsen rondom Assen. Niet alleen want dat is niet gezellig. Nee Geert van de Kissieszoekers had mij gevraagd of ik deze dag mee wilde gaan om ‘Bartjes Ommetje’ te gaan doen. En volgens hem zou het mooi worden, althans dat was de voorspelling op woensdag. Nou bleek het niet echt mooi weer te zijn maar goed om te fietsen, nagenoeg geen wind en buiten de hoge vochtigheidsgraad toch droog weer.

We hadden om 0900 afgesproken op de Carpool bij De Haar en waren daar beiden keurig op tijd aanwezig. De fietsen klaar maken voor vertrek en dan op pad al had dat nogal wat voeten in de aarde want eerst kwam er en auto de carpool op die wilde weten hoe ze op de A28 naar Utrecht kwamen gevolgd door wat Golden Oldies die ergens in de stad moesten zijn die de Tom Tom niet kende. Nu konden we op pad en de 1e cache van deze dag was er 1 van het ‘Fietsrondje Assen’ die ook her en der op ons pad lagen in ‘Bartjes Ommetje’.

Hierna gingen we echt van start met ‘Bartjes Ommetje’ en dat was voor ons #50 en omdat we hadden besloten om tegen de klok in te gaan fietsen was onze volgende #49. Hierna gingen we het Asserbos in voor een rondje met ook wat andere tradi’s en wat opgeloste Mystery’s die binnen schootsafstand lagen om te gaan zoeken. En zeker op dit tijdstip was het nog niet erg druk in het bos zodat we rustig konden zoeken zonder gestoord te worden. Helaas konden we hier alleen ‘Dora’ niet vinden maar verder werd alles gevonden en gingen we met #46 weer het Bos uit.

IMG_20131117_134733

Nu volgende in mijn ogen het saaiste stuk van het Ommetje wat t/m #34 duurde want toen gingen we de A28 over landelijk gebied in en dat was toch een stuk leuker om te fietsen en ook was er veel te zien al was het zicht niet al te best. Na #19 nog een uitstapje gemaakt naar 2 andere caches maar deze werden beide niet gevonden dus dat gingen we maar niet meer doen en bovendien hadden we de tijd ook wel nodig om het Ommetje te voltooien.

Een mooi stukje langs het Noord-Willemskanaal en dan richting Taarlo en dan richting Rolde waar Bartje zijn huis staat. Nadat we #2 hadden gevonden riep de buurman ons toe “en? gevonden. op naar de volgende”. Nou het antwoord was ja en de rest van zijn raad hebben we ook maar opgevolgd. Helaas was het gaande de tocht wat gaan motten maar dat ging nu toch steeds meer op regen lijken dus vervolgend we onze weg snel naar #67. Eigenlijk wilden we de ‘Deurzer trail’ ook nog wel doen maar dat bleek er voor vandaag niet meer in te zitten dus verder met het ‘Ommetje’ waar het aftellen inmiddels was begonnen.

IMG_20131117_151847

De plekjes bleven leuk en de stashes steeds snel gevonden al was het laatste loodje wel de zwaarste want hier hebben we het langst gezocht of kwam dat toch door het water wat naar beneden kwam. Nog een klein stukje fietsen en dan zijn we weer waar we vanmorgen begonnen waren. We hebben ons vandaag prima vermaakt en de serie zag er goed verzorgd uit. Van onze kant in ieder geval geen klachten. De bonussen werden ook allen goed gevonden en dankzij wat voorwerk konden deze mooi in de route gepast worden. Geert bedankt voor de uitnodiging en de gezelligheid vandaag.

No comments yet.

Leave a Comment