Dagje treinen naar Rotterdam

Deze maand al voor de 2e keer met de trein onderweg om te gaan cachen en voor vandaag was Rotterdam de bestemming. Uiteraard weer de 1e trein gepakt en om 09:27 stapte ik uit de trein in Rotterdam. Als eerste ging ik naar de ‘Raad van de Arbeid’ waar nog een cache lag ook dus dat waren 2 vliegen in 1 klap. Het volgende punt was wat lastiger dit was namelijk de EC ”Keezending’ en aangezien deze in een metrostation ligt kom ik daar dus niet bij met alle poortjes voor de ingang. Nog even gekeken naar de prijzen maar dat was me te gortig. Juist op dat moment komt er een medewerker van de RET naar me toe of hij mij kan helpen. Dus ik uitleggen wat ik kom doen en waar ik moet zijn, nou geen probleem zegt hij loop maar even mee dan gaan we samen naar beneden. En zo gezegd zo gedaan. De vragen zelf waren niet lastig en snel gevonden maar toch even de tijd genomen om alle platen te bekijken en zelfs nog te horen gekregen dat dit met 18 meter diepte het laagst gelegen station van de RET is.

IMG_20131116_095629

Na de beste man bedankt te hebben ging ik weer verder naar ‘de Magistraat’ om daarna op de koffie te gaan bij ‘De Reus van Rotterdam’.

IMG_20131116_104108

Nu ging ik richting het museumpark voor een bezoek aan de ‘Nai’, het ‘Booijmans van Beuningen’, de ‘Kunsthal’ die dicht was wegens een verbouwing en naar het ‘Natuurhistorisch Museum Rotterdam’ om daarna nog een rondje te doen door het park om ook de bonus te gaan zoeken. Het was jammer dat het wat mistig was anders had ik hier nog wel wat leuke foto’s kunnen maken.

IMG_20131116_124938

Dan door naar ‘Het Park’ waar ik als 1e naar de ‘Noorse zeemanskerk’ ging waar toevallig ook een kerstmarkt was en dus even een lekker hapje en drankje genuttigd kon worden. Even verderop staat een alleraardigst torentje ook wel de ‘Euromast’ genoemd geloof ik. Ik kon helaas niet zijn waar hij eindigde wat hij verdween in de mist. Dit was ook zo bij ‘Uitzicht over de Maas’ dit was zeer beperkt maar toch even een paar bootjes zitten kijken. Na nog een rondje door het park langs de kade richting de Spido waar Sinterklaas werd onthaald dus het was er een drukte van belang.

IMG_20131116_130053

Vervolgens ging de wandeling naar de ‘Regentessebrug’ waar op dat moment een zogenaamde ‘Hot Tug’ voorbij kwam varen. Ofwel een varende badkuip gevuld met lekker warm water, mensen in zwemkleding en een rokende schoorsteen om het water te verwarmen. Heel apart gezicht zo op deze frisse dag.

IMG_20131116_153415

Op station Blaak was ik al eens geweest voor een EC die daar over de oude stadsmuur ging maar nu lag er een traditional en dus mocht ik dit weer even bekijken. Toch mooi in tact gebleven deze restanten en mooi om te zien. Via ‘Met stip op de kaart Rotterdam’ naar het imposante ‘Groothandelsgebouw’ en naar het prachtig gerenoveerde CS van Rotterdam om mijn wandeling voor vandaag af te sluiten. Het was weer heerlijk om een dag de struinen door de stad van ‘Geen Woorden Maar Daden’.

IMG_20131116_161700

No comments yet.

Leave a Comment