OFZE – Maak er een mooie dag van!!!

De wekker voor vandaag vroeg gezet omdat ik voor het event nog een tochtje wilde maken door Swifterband maar bij ontwaken kwamen het hemelwater nog met bakken uit de lucht. Een blik op de buienradar vertelde mij dat ik nog een uurtje kon slapen voor het droog werd en zo geschiedde. Nu was het bijna droog en kon ik alles klaar maken voor deze dag. De fietsdrager op de cachemobiel en daarna de fiets erop en onderweg naar Swifterband. Hier kwam ik zo rond half 8 aan en begon met “Het Swifterbos”. Ik was blij dat ik de laarzen had meegenomen want deze waren wel nodig na al de regenval van de afgelopen dagen. Heerlijk kunnen wandelen en niemand tegen gekomen. Hier werd ook nog “Dit was Oostelijk Flevoland by Night'” gevonden die ik ook al eens in nachtelijke vorm had gedaan. Vervolgens nog een aantal opgeloste Mysteries en Tradi’s in Swifterband gezocht waaronder ”Geen hoger wiskunde” en de challenge ”Been there, done that, Got the…”

Nu was het inmiddels tijd om naar Dronten te rijden om mooi op tijd bij ”De Wisent” te arriveren. Ik kon mooi op de Premium Parking staan zodat ik maar een klein stukje hoefde te lopen naar de lokatie. Op de parking liep ik Herman & Eugenie al tegen het lijf en samen gingen we naar binnen waar het nog heerlijk rustig was. Na de inschrijving en een leuk babbeltje met de organisatoren op naar de bar voor een bakkie leut en een mooi plekje opzoeken om te zetelen. Al sneller werd het drukker en in no time werden we welkom geheten door Alex van AMTS die tot slot zei: MAAK ER EEN MOOIE DAG VAN!

Eventlokatie

Na nog even hebben zitten puzzelen en coördinaten in de GPSr zetten ging ik op pad samen met Hermen & Eugenie, de Zompies en de Kissieszoekers. Lekker op de fiets door Dronten. Als eerste de “Gerecycled kindercache 2012” gevolgd door de Kindercache van dit jaar waar wij diverse malen “Op de bon” werden geslingerd. Dit bracht ons wel bij de stash en dat was dan weer een geluk bij een ongeluk. Vervolgens gingen we verder de wijk in om een aantal opgeloste Mysteries en ook wat Tradi’s te zoeken. Helaas werd niet alles gevonden maar dat kwam niet altijd door dat we niet goed zochten maar ook door het ontbreken van een stash op de eindlokatie.

Kissieszoeker op avontuur

Het was inmiddels hoog tijd voor de lunch in de ”Wisent” en het in ontvangst nemen van het middagprogramma. Hier stonden weer een mooi aantal caches in maar slechts een paar kort bij dus werden die in de GPSr gezet voor de middag. Na een bakkie soep, frietjes en een kroketje werden de fietsen weer gestart en gingen we op pad naar de Wherigo “Wher(did)igo – de flaterfoon” een erg leuke cache die ons ook nog langs een aantal andere caches bracht die natuurlijk ook werden gezocht en gevonden en dan met name de challenges N52 en E5 hadden onze interesse vanwege de vele caches die je daarvoor moet hebben gevonden. Maar met het aantal vondsten wat wij hebben was dat geen probleem. Daarna door naar een *****sterren puzzel waar net een ongeval was geweest dus moesten wij even in de stealth modus. Op de terugweg naar de lokatie de ”1e Dronten Stationsmulti” gedaan en via ”Station Oost” en nog een paar caches waaronder de ‘Loskade” naar de korte multi ‘Nabij de Weegbrug’ waar het vinden van de cijfers een groot probleem was. We hadden het al opgegeven en zagen daarna verderop een ander 10 cijferig getal wat we maar gebruikt hebben en dit bleek ons keurig op de stashlokatie te brengen. Waarschijnlijk is het andere weggewaaid door de harde wind van de afgelopen tijd.

Geet logt de cache

Als laatste 2 werden ‘Atletiek’ en de ‘Eventcache’ gedaan voor we weer naar binnen gingen voor de Tombola en de prijsvraag over hoeveel cachebehuizingen er in een vaas zaten. Ik dacht 188 maar het waren er 163 toch niet slecht maar er waren 2 die er dicht bij zaten met 165 en dus de prijs wonnen. In de tombola kwam mijn lotnummer ook niet uit de hoge hoed dus ik moest met lege handen naar huis maar we hadden er een mooie dag van gemaakt dus ik was dik tevreden met deze dag. Het weer was perfect droog tijdens het event en nat op de heen en de terug weg maar dan zit je toch droog in je cachemobiel.

Volgend jaar kom ik er weer een mooie dag van maken!

No comments yet.

Leave a Comment