De Razende Bol AKA Noorderhaaks

Voor deze dag stond een missie naar de Razende Bol GC2D8F1 op het programma. Dit zou al eens eerder een paar weken geleden geschieden maar dat werd toen geannuleerd vanwege de harde wind. Nu echter was de wind gaan liggen en leken de omstandigheden goed genoeg voor onze missie. Met 2 groepen naar Den Helder vertrokken 1 uit het Hollandsche en 1 het Fryske gebied van Nederland. We troffen elkaar bij de Off-shore Den Helder cache die dan ook meteen kon worden gelogd daar dit ook de opstap plek was voor onze tocht.

Cachersbende

Om 10 uur precies kwam onze charter ‘Het Sop’ aangevaren om ons aan boord te nemen en de tocht te beginnen. Voor mij vertrouwd gebied om de marinehaven uit te varen daar ik 6 jaren bij de marine heb gevaren. Geheel onbekend was ik dan ook niet met het rustige water in de haven maar de sterke stromingen die er net buiten kunnen staan. Pas een stuk buiten de havenhoofden merkten we dat het flink had gewaaid de afgelopen dagen want er stonden nog behoorlijke golven.

Het Sop

We voeren eerst naar de Noord kant van het eiland en na goed zoeken vonden we een plekje om de boot op het zand te laten glijden onder het toeziend oog van vele zeehonden. Echter na de grond geraakt te hebben kregen we toch een paar rollers op het achterschip waardoor er toch moest worden terug getrokken. Dus kijken en kijken maar geen goed plekje dus naar het Zuiden om het daar te proberen. Hier bleken de golven nog wat hoger te zijn dus ook hier geen succes. Maar door deze pogingen wel kunnen meten wat ongeveer de afstanden zijn naar de Noord en Zuidkant vanaf GZ.

Lange Jaap

In een rustig tempo weer terug naar Den Helder na toch wel een mooi boottochtje en het was mooi om weer eens rond de ‘Haaks’ te varen en zoveel zeehonden te zien genieten van het luilekker leven hier.

Noorderhaaks De Razende Bol

Na terugkomst gingen we ieder hun eigen weg maar de Friezen bleven samen om nog een mooie cacheronde in Den Helder te maken te beginnen bij de Ferry die een aantal weken al niet werd gevonden maar nu wel na even zoeken. Daarna door naar het Rondje Helderse Duinen voor een heerlijke wandeling met  mooie uitzichten en ook nog wat opgeloste mysteries onderweg. En natuurlijk ontbrak een bezoek aan de toren boven de Helderse Vallei niet.

De Helderse Duinen De Helderse Duinen

Daarna door met nog een mooi aantal caches die allemaal goed te vinden waren en vaak ook nog op mooie plekjes lagen. De tempel baarde ook bij ons veel verbazing maar is mooi om te zien. Nog lekker een wandeling gemaakt in de Nollen en dan via het Cachers-restaurant bij uitstek door naar Hippolytushoeve voor een zeer bijzondere cache die erg mooi gemaakt is en top verzorgd, om over de gastvrijheid nog maar te zwijgen alle cache goodies en tb’s kwamen op tafel en er werden nog wat wetenswaardigheden uitgewisseld. Nu was het toch tijd om huiswaarts te keren want morgen is er weer een lange cachedag voor de boeg.

Hindoe Temple

One Response to "De Razende Bol AKA Noorderhaaks"

  1. Ik was er bij en werd zo getuige van een “heldhaftige” poging deze ruige zandplaat te bedwingen………………helaas waren de waterkrachten/- elementen toch sterker ;maar wat een mooi gezicht die zeehonden op en rond de bol !

Leave a Comment