Dagje met de trein naar Sittard

Vandaag maar weer eens met de trein op reis, en dat was de eerste keer dit jaar. Als bestemming Sittard dus dat betekende vroeg uit de veren om met de eerste trein vanuit Heerenveen naar het zuiden te vertrekken. Dit was de trein van 06:57 met als aankomsttijd in Sittard om 10:32. Wat voor mij een cachetijd betekende van een uur of 7 en dat moest genoeg zijn om mijn programma voor deze dag af te kunnen werken. Om te beginnen leek mij het handigst met de serie ‘Sitt-ART’ te starten. Dus eerst op weg naar #1 van deze serie waar het ondanks het gesloten zijn van het gebouw een drukte van belang was omdat er ‘s middags een feestje was, men was dan ook wel benieuwd wat ik kwam doen. Dan door naar uiteraard #2 waar het bereiken van het kunstwerk toch wel lastig was maar een groot rondje erom heen bracht ook genoeg zicht op de muzikanten. Voor het alarm ging had ik de stash te pakken en kon weer verder naar ‘Het hof van onthaasting’ en de ‘Travelbug flat’ om dan door te gaan met #3 van de art serie. Vlak hiervoor nog wel een ander soort kunst gezien die van de ‘Graffiti’. Nu via de ‘Scout it out’ naar de lange vingers van ‘ART#4’ en een wat langer stuk naar het volgend kunstwerk en de stash.

Grijpgrage vingers

Maar dat was niet voor ik een bezoek had gebracht aan het ‘War-cemetery Sittard’ wat toch altijd bij mij wel weer een moment van bezinning oproept.

Sittard War-cemetary

 

Dan een paar ‘Baantjes trekken’al was het daar niet echt weer voor. In het Stadspark kon ik #5 van de ART serie doen en dit beeld was samen met de lange vingers voor mij wel de mooiste.

Omarming

Dan op naar de laatste van de serie en daar viel het op dat twee verschillende schrijfwijzen van een naam van een school toch dezelfde oplossing opleveren. Hier liet ik de stash even voor het was omdat deze mij weer richting centrum voerde en ik nog een ander belangrijk doel had deze dag welke ik via ‘Fakebook’ en de ‘Stadbroeker molen’ bereikte.

Stadbroeker molen

Een mooie oude cache die mij het volgende aanbeveelde: ‘Go for A walk across the border’. Nou dat doen we dan maar en dat bleek beslist geen straf zeker niet omdat het ook opgehouden was met miezeren en dus lekker gewandeld kon worden. Uit eerdere caches van ‘Stapper’ had ik al vernomen dat ze altijd de moeite waard zijn en een mooi stuk landschap laten zien en goed ineen steken. Hierna via de ‘Zuyd Hogeschool’ naar het centrum van Sittard voor de finish van de ‘Sit-ART’ serie en als toetje ook nog ‘Sittards vergeten parkjes’ bezoeken die je op mooie en soms ook verrassende plekjes in de stad brengt. Hier ook nog genoten van een heerlijke wafel met een flinke dot slagroom maar dat mag ook wel na de vele mooie kilometers in en rondom Sittard. Nog een half uurtje voor mijn trein weer vertrok richting het hoge noorden dus nog even een biertje in het ‘t Sjterfhoes’ om mijn dag alhier af te sluiten.

't Sjterfhoes

No comments yet.

Leave a Comment